yolda giderken araçım titriyor

UğurBalci

Fenomen Üye
Doblo
Adı
Uğur
Kan Grubu
0 +
Meslek
İşçi
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2015
Renk
KURŞUN GRİ
arkadaşlar dün arkadaşla iznik e dogru tarihi mekanları gezmeye gittik dönerken yolda biraz da süratliydim 4-5 çoçuk bi anda yola atladı çok sert firen yaptım hatta çoçuklardan birini silme geçtim ki az daha vuruyordum nerden baksanız bi 30 -40 metre yerde lastik izi vardı duman bile çıkmıştı lastiklerden ondan sonra araçta yolda giderken titreme başladı 50 km hızlada titriyo 100 km hızdada 100 km den sonra titreme yapsa lastiklerin balansın bpzuldu dicem ama yavaş giderkende titreme yapıyor acaba rotlardanmı kaynaklanıyor yoksa balanstanmı yada başka bir sorun olabilirmi ???

abs yoksa, fren esnasında sürekli kızakladıysa araç lastikler taban bozmuş olabilir.

lastikler fazla kızakladığı için de olabilir. göbek bilyalarından da.

Lastik kızaklandıgı için yer yapmıstır aşınmıştır oda titreme yapar.

Fren esnasında bi çukura denk geldiyseniz ön takımı kontrol ettirin.

30Metre firenden bahsediyor 🙂 Ne çukurundan bahsediyorsunuz. 30 Metre firen.. %99 Lastik diyorum.

sizin doblo active modeli abs yok kızakladığı için lastiklerinde yer oluşmuş olabilir eğer fren esnasında çukura taşa vs denk geldi ise ön takıma bi baktırın gelmedi ise ön takıma bişey olacağını sanmam

Fren esnasında bi çukura denk geldiyseniz ön takımı kontrol ettirin.

30Metre firenden bahsediyor 🙂 Ne çukurundan bahsediyorsunuz. 30 Metre firen.. %99 Lastik diyorum.

Ukalalık yapmanın alemi yok güzel kardeşim olasılıklardan bahsediyoruz. izmir'de şehiriçinde yağmurlu havada çukura girdik jant kırıldı üstelik normal bir süratte seyrediyorken.

Üye tarafımdan bir hafta süre ile uzaklaştırılmıştır.

lastikleri önleri arkaya arkaları öne alsam büyük oranda titremeyi azaltabilirmiyim çünkü lastikleri yeni

yazık olmuş lastiklere....

bu da bize tecrübe oldu , paylaştığın için teşekkürler. Demekkiiii , kızaklama yaptırmayacaksın 30 m çoook uzun bi mesafe. 5 m bile öyle çook uzun mesafe.

ozaman bu abs siz arabalarda yapılan fren testlerinde lastikler bozuluyor bence bu durumu bi lastikçiye danış yada barış abi gelince o bi bakar onun işi ile ilgili

arıza lastiğin kendisindede olabilir.bazı lastikler sıkıntı çıkarabiliyor.

cetın kardesımız daha 24 yaşında ustalarına akıl vermeye bşlamış ama olmamış 😀 usta dıyosa vardır bır bıldıgı senın daha yollarda göreceğin cok sey var cetın kardesım hadı bakalım hayırlı surusler 😀😀

yol çok güzeldi çok düzdü biraz basayım dedim 140 filan yaptım ama ileride çocukları gördüm karşıdan karşıya gectiler ne olur olmaz dedim hızımı 100 km ye düşürdüm karşı şeritten araç geliyodu tam o araçın arkasından çıktılar gene karşıya geçmek için bende o an asıldım frene iyiki asılmışım çünkü 3 çocuk gectıkten sonra hemen ardından bi çocuk daha gectı az daha vuruyordum aslında yemişim arabasını titremesini abi ya birşey olsaydı napardım ben belki liseye bile gitmiyolardır herhalde vicdan azabından ölürdüm zaten araçıda bügün sattım kafam rahat yeni artık

walla dogru diyosun

Back