Yeni yapilan motorda hava akis metre iptali

Bulancaklee

Yeni Üye
Doblo
Adı
Haluk
Kan Grubu
AB RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Cargo
Motor
1.9 Jtd
Araç Yılı
2002
Renk
ATEŞ KIRMIZI
Oncelikle herkese hayirli günler.
Ben aracimin motorunu yaklasik 1 ay once tamamen revize yaptirdim. Motorumun sorunu karaduman atmasiydi. Turbodan tutunda enjektorlere kadar baktirdim. Turbo bakimi yapildi ve diger tum parcalar degisti. Aracim hergun faal halde kullanmiyorum. Araci calistirdigimda motorda vuruntulu ses ve gaz verincede Karaduman atiyor. Bnde motor yeni daha zamanla gider dedim ama ses ve duman gitmiyor.Bugun aracima inip kaputu actim ve hava akis metrenin fisinin cekili oldugunu gordum. Takinca da motor devirsiz calismaya ve gaz yememeye basladi. Cekince duzeldi. Ustasinin yanina gittim ve bana dedigi hava filtresinin orjinal olmadigi icin fisini cektigini söyledi devaminda bu sekilde kullan birsey olmaz dedi. Bende aracimi sifir yaptirdim o kadar para saydim ve bu olay cok canimi sıktı.

1.Sorum: filtre orjinal veya baska marka olarak farkediyor mu?
2. Sorum: Hava akis metre fisinin cekili olmasinin bir zarari var mi?

O usta koca motoru yapmışda bir filtreyi mi değiştirememiş ? öyle şey olur mu yahu yanlış yapmış becerememiş demek ki. Sebebi de filtreye sallamış .

Hava akışmetre fişini çıkarınca fiorino da performans artıyor daha bi seri hale geliyor fakat sabah soğukta çalışmıyor araç. Bu nedenle fişin takılı olmasında fayda görüyorum .
Fiş takılı iken çalışmasında hiçbir problem olmuyor.

Karaduman ne derece artıyordu bilmiyorum ama ani yüklenmede araçlarım da atıyor saniyelik bence bu gayet normal .

Albealarda çekik kullanıyorlar sıkıntı olmaz.hava filtresi kaliteli olması iyidirama sizin sorun ondan kaynaklı değildir büyük ihtimalle. Orjinal alıp denetin ustaya.

Hic alakası yok okadar muhendis bosuna koymuyor o parçayı fişi cekince arac daha fazla yakar egerki takinca gaz yemiyosa akiş metrede sorun var demektir aynisi basima geldi filtreyle alakasi yok kara duman atmasida ustanin beceriksizligi turboda yada enjektörde problem var buyuk ihtimal

Ustalar boyle sebepler bulunca insan aracindan soguyor inanin. Oncelikle akis metreyi kontrol ettirip arizasi var mi baktiricam.bozuk ise degistircem fakat degistirirsem Hava akis metreyi hangi marka almam lazim orjinali hangisi? Bunun hakkinda bilgi verirmisiniz.

Ustalar boyle sebepler bulunca insan aracindan soguyor inanin. Oncelikle akis metreyi kontrol ettirip arizasi var mi baktiricam.bozuk ise degistircem fakat degistirirsem Hava akis metreyi hangi marka almam lazim orjinali hangisi? Bunun hakkinda bilgi verirmisiniz.
E parça sponsorumuz oradanda fiyat alın parçalarda yardımcı olacaktır inşaallah.

Oparin 720 tl fiyati var ama kesinlikle yan sanayi almayin ben aldim oda 350 tl idi bütün dengesini bozmustu eski aracimin zaten sogudum sattim en sonunda

Back