yeni doblo ön sol cam ve disk fren sorunu?

aloneman

Azimli Üye
arkadaşlar iyi akşamlar bir sorunum var bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
d3 aracımın ön sol cam otamatiğinde sorun var aşağıya inerken otamatikte sorun yok ama yukarı kaldırırken otamatik olarak kaldırmıyor bazen, basılı tutmak gerekiyor ve bu sorunu her zaman yapmıyor servislede paylaştım bu sorunu ama bir çözüm bulamadılar devamlı yapmadığı için tamamen bozulsun ondan sonra değiştiririz diyorlar 20.000 bakımından buyana aynı sorun ara ara olmak kaydıyla devam ediyor sonra kendi kendine düzeliyor aracım şu an 43.500 de sorunu nedir acaba?bir sorunum daha var ön diskler devamlı problem çıkarıyor diğer d3 lerdede aynı sorun varmı? belli bir km den sonra frene hafif dokunduğumda direksiyonda titreme yapıyor frene tam bastığımda titreme gidiyor bunun sebebi nedir 20.000 de diskler değişti 40.000 bakımda tornaya gönderdiler servisten çıkalı 3500 km oldu hafiften gene yapmaya başladı .servisdeki arkadaşın söylediği servisin kullandığı diskler sorunluymuş bosh marka alırsan düzelir diyorlar doğrumudur.

arkadaşlar iyi akşamlar bir sorunum var bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
d3 aracımın ön sol cam otamatiğinde sorun var aşağıya inerken otamatikte sorun yok ama yukarı kaldırırken otamatik olarak kaldırmıyor bazen, basılı tutmak gerekiyor ve bu sorunu her zaman yapmıyor servislede paylaştım bu sorunu ama bir çözüm bulamadılar devamlı yapmadığı için tamamen bozulsun ondan sonra değiştiririz diyorlar 20.000 bakımından buyana aynı sorun ara ara olmak kaydıyla devam ediyor sonra kendi kendine düzeliyor aracım şu an 43.500 de sorunu nedir acaba?bir sorunum daha var ön diskler devamlı problem çıkarıyor diğer d3 lerdede aynı sorun varmı? belli bir km den sonra frene hafif dokunduğumda direksiyonda titreme yapıyor frene tam bastığımda titreme gidiyor bunun sebebi nedir 20.000 de diskler değişti 40.000 bakımda tornaya gönderdiler servisten çıkalı 3500 km oldu hafiften gene yapmaya başladı .servisdeki arkadaşın söylediği servisin kullandığı diskler sorunluymuş bosh marka alırsan düzelir diyorlar doğrumudur.

Cam problemli değil. Şöyle ki cam tam kapalıyken açmak için basılı tut ve tek dokunuşta inecek, ardından kapatmak için tuşa bas ama hemen çekme parmağını. Tek tuşla aşağı yukarı inme moduna geçecek. Senin yaşadığın sorunun sebebi camı acarken veya kapatırken belli bir aralık bırakmak için tuşa ikinci kez dokunmuş olman.
Yani camı iki farklı modülle kullanabiliyorsun. Biraz anlatım bozukluğu olmuş olabilir 🙂

Titreme benim arabada da var büyük ihtimal diskler eğrildi. Araç şuan 9000 km de 10.000 bakımında garantiden değiştireceğim. Serviste ki elemanlara güvenme onlar cok konuşur bence bir şey bilmezler (bilenleri var onlar ayrı)
Senin diskleri değiştirmemiş olabilirler. Araçın garantisi varsa madem öyle değiştirecekler hemde bosh marka ile.

HEM SERVİS NASIL TORNAYA gönderiyor.neden kabul ettiniz.bende o sorun yok aracım 30,000 olmak üzere.cam da uğur arkadaşın dediği gibi ikinci dokunmadan yapıyor.

Arkadaşlar bu fiat ın tek kötü yanı servisi zaten.
ben hiç memnun değilim. 2009 yılında aracımı aldığımda 10.000 bakımı için götürdüm bir daha da götürmedim. Yakın zamanda da egzoz emisyonu için götürdüm bilgisayar değerleri yüksek çıktı. Na yapmamız lazım diye sorduğumda orasını burası değiştireceğiz dediler anında oradan uzaklaştım. 🙂
Başlarım garantisine hem hizmet sıfır hemde gittiğimde sanki paramızla değilde onların hatırı kalmış gibi muamele görüyorum.
Biraz konu dışına çıktım ama söylemezsem içimde kalacak. 😉
Ayrıca ben aracımı almaya gittiğimde dedim ki premio nun üst modeli var vip. Yolda görmüştüm fazla da yok zaten. Fabrika mı üretiyor yoksa dışarıda mı yapılıyor diye sormuştum. Adam bana fabrika üretmiyor dedi ve bunu söyleyen orda çalışan satış elemanıydı...

Cam problemli değil. Şöyle ki cam tam kapalıyken açmak için basılı tut ve tek dokunuşta inecek, ardından kapatmak için tuşa bas ama hemen çekme parmağını. Tek tuşla aşağı yukarı inme moduna geçecek. Senin yaşadığın sorunun sebebi camı acarken veya kapatırken belli bir aralık bırakmak için tuşa ikinci kez dokunmuş olman.
Yani camı iki farklı modülle kullanabiliyorsun. Biraz anlatım bozukluğu olmuş olabilir 🙂

Titreme benim arabada da var büyük ihtimal diskler eğrildi. Araç şuan 9000 km de 10.000 bakımında garantiden değiştireceğim. Serviste ki elemanlara güvenme onlar cok konuşur bence bir şey bilmezler (bilenleri var onlar ayrı)
Senin diskleri değiştirmemiş olabilirler. Araçın garantisi varsa madem öyle değiştirecekler hemde bosh marka ile.

dedikleriniz tamam camın çalışma sisteminide biliyorum sorun şu ki bazen hepten donuyor ne aşağıya iniyor nede yukarı kalkıyor her türlü denemesini yaptım aracı stop ettim kumandadanda denedim sağ cam inip kalkıyor sol camda tık yok belli bi süre sonra kendiliğinden düzeliyor bu yüzdende servis bişey bulamadı.
diskler icin çok kavga ettim ama sorun aynı dışarıdan alıp değiştirecekmişim serviste d3 ler için bosh un diskleri yokmuş ve servisle ne zaman zıtlaşsam 1 saatlik işi uzattıkca uzatıyorlar en geç ben teslim alıyorum servisten🙂

benim sağ arka cam takılıyordu bazen,bir defada sağ ön cam otomatik olarak kalkmamıştı.geçen servise gittiğimde söyledim. yeniden tanıttık dediler ve nedenininde birden fazla basılması dediler şimdilik sıkıntı yok.disk konusuna gelince müşteri hizmetlerini arayıp şikayet edin.ben d1 imde baskı balatayı değiştirtmiştim sadece ses geliyor diye.ama servis karter keçesini değiştirdikten sonra çıkmaya başlamıştı o ses.servis düzeltmek istemedi yaylarından yapar diye.bende önceden yapmıyordu dedim kabül etmediler.şikayet edince servis beni kendisi çağırıp değiştirivermişti.yani bizim memlekette biraz zorlamak lazım.

camlarınızda problem yok sadece belli bir süre sonra sistem unutuyor camlar kapalı iken 4 camında düğmesini bi kaç saniye kapatır şekilde çekin tık diye bi ses çıkacak çok az duyuluyor ve camar kodlanacak

bizimkide 38 bin kmde şuan disklerde sorun yok eğer araç ile gelip disklerde çok sıcakken su falan tuttuysanız diskler eğilmiş olabilir

kumandadan tanıttılar benimkini.içeriden kumandaya biraz basıp durdu ama ben dışarıda olduğum için göremedim.

Back