Merhaba, bende 2002 Fiat Doblo 1.9D SX var. Yanlız şöyle bir şikayetim var aracı alalı iki ay oldu 4 gündür çalışmama problemi var şöyleki; aracı günü sabah veya günün herhangi bir vaktinde soğukken çalıştırıyorum problem yok, lakin çalıştırıp 20-30 km yol yaptıktan sonra bir yere park edip 10 dakika mola verdikten sonra aracın başına gideyim marşa bastığımda marş basıyor lakin araç çalışmıyor. Aynı problem 4 gün önce çarşı içinde başıma geldiğinde usta arkadaşı aradım geldi ve kendince aracın her arıza oluşabilecek tarafına baktı birşey bulamadı, en son olarak yakıt pompasının üzerindeki plastik korumayı açıp soğuk su döktü ve 2 dakika bekledikten sonra marş aldı. Arıza ne diye sorduğumda abi her yolu denedim lakin senin ya volan okuyucusunda - devir sensöründe veya yakıt pompası beyninde bir arıza var dedi. Bende il merkezindeki sanayide bulunan servislere ve pompacılara götürdüm bilgisayara falan bağlandı arıza olarak; Akis Değişim Kelebeği (geçici) P0510, 001120, 025220, 022320 kodları verdi. Dedilerki yakıt pompası sökülecek buralarda bunun tamiri olmaz Ankarada bu işi yapan 3-4 kişi var biz onlara kargo yapacaz 400-500 TL masraf çıkar dediler, oradan ayrıldım eve gelirken arabanın sol önünden vitese orantılı ses duymaya başladım, yani vites büyüdükçe ses de yükselmeye başlıyordu, hafif bolona vurar gibi dof dof dof diye, bugün usta arkadaşa gösterdim arabayı önce sol taraftan sonra sağ taraftan kirko yardımıyla kaldırdı arabayı çalıştırak tekerlekleri kontrol etti ve dediki akisin motora bağlantı yerinde üçlü dişli olan yerinde yağsızlıktan oluşan bir tahribat var ve sesin nedeni o ve bilya dedi, bu hikayeyi bir bütün olarak düşünürsek aracın ara ara çalışmama nedenide (tam bilmiyorum) akisin etrafında bulunan muşür veya sensör hata verdiğinden de olabilirmi yardımınızı bekliyorum. saygılarımla.