Yamuk Jant

Nctcngz

Daimi Üye
Adı
Necati
Kan Grubu
A RH +
Modeli
Araç Yılı
2011
Renk
Siyah
Arkadaşlar merhaba d3 kasa 2011 1,6 105 doblom var aracımda çelik jant var bir süre önce hafif bir kasisin üzerine çıktım sol arka lastik çıktı sadece dönerken o günden itibaren aracım 90km ve 100 110 km ince bir vonk vonk ses yapıyor kışlık lastikleri çelik jantasız kullanıyorum o sorun kalkmıştı çelik jantları taktım ses yine devam ediyor lastikte değişti hala sorun devam ediyor lastikçiye gösterdim test ettirdim bişi yok dior ama uzun yolda acayip ses yapıyor neden olabilir başına gelen var mı çok acil yardımlarınızı bekliyorum bu arada jantta yamuk yok lastikçi jant sağlam dedi şimdiden teşekkürler

öncelikle hoşgeldiniz ailemize

konu hakkında @RAPTOR usta bilgi verebilir zannımca geçmiş olsun

dönerken lastik nasıl çıktı 😵

Teşekkürler sanırım yanlış yazmışım dönerken kasise çıktı yani lastik çıkmadı yani şöyle diyim sol arka lastik dönerken kasisin üzerine çıktı bayada aracı hırpaladı yani baya zıpladım aracın içinde kaldırıma çıkmış gibi

Ön aksamı rot-balansçı da bir gösterin aracı lif e kaldırıp süspansiyon boşluklarını kontrol etsinler birde. Lastik ve jant takımında sorun yoksa alt takım kaynaklı bir sorun vardır demektir.

Öncelikle aileye hoşgeldin geçmiş olsun

iyi bir lastilkçide yeniden kontrol ettirip balansına bir baktırın.Olmadı lastikleri yer değiştiripte deneyin bakalım.aynı ses var mı?

@Nctcngz

hocam yazlık lastikleri aynı marka ve model lastikle mi değiştirdiniz?

şöyle yapın;arkadaki jantları söküp öne alın.eğer jantlarda eğrilik varsa direksiyonda ve araç içerisinde hissedilir bir titreme olacaktır ve belirttiğiniz sesi daha belirgin duyacaskınız.balans yapıldığı halde bu titreme ve ses kesilmiyorsa o zaman jantları doğrultturmanız gerekiyor demektir.

@RAPTOR
Jantlar ve lastikler yeni takıldı rot banlans yapıldı lastikçi dükkanıda akrabamın bi sonuç alamadık sorun lastikte olmasa kışlıklardada yapardı Sanırım sizin dediğinizi denicem eğer aynı şekilde devam ederse jantları tek tek kontrol edip yamukluk arıcam

@RAPTOR
Arka lastikler farklı önler farklı yazlık lastikler biraz karışık lastik tipi etkiler mi tetikler mi bu sesi bilgim yok doblomu seviyorum ama çok narin ve hemen hasar gören bi araç

@Nctcngz

hocam jant eğilmesinin araçla alakası yok.bu çelik jantlarda eğilme sıkıntısı olabiliyor.bizde bir kaç ay önce bir arkadaşın aracındaki özel 17 jantlara doğrultma yaptırdık.işin komik tarafı o jantlar en kalite bilinen markanın jantlarıydı.

Back