YAKIT TÜKETİMİ

samet55 lütfen küçük harf kullanın.
samet55 lütfen başlıkları ilgili konu altında açınız.

Başlık tarafımdan taşınmıştır.

1.9 un uzun yolda daha az yaktığı söyleniyor 1.3 e göre... 1.9 kullanmadım ama benim aracım uzun yolda 3.5lt ile 4.0 yakıyor uzun yolda.

90 ı geçmezseniz 1,3 geçerseniz 1,9. d1 ve d2 için.

1.3 her alanda ekonomiktir.şehir içi şehir dışı farketmez!

uzun yolda aracı tam yükte kullanıyorsanız büyük hacimli motor,
uzun yolda aracı az yükte kullanıyorsanız küçük hacimli motor tercih edilmelidir. şimdi yolların tamamına yakını duble yol olduğu için 1.6 multijet en iyi motor seçeneği gibi duruyor. 1.9 un sıfır km. satışı yok zaten ve 1-6 yaşta 2.0 multijetin yıllık vergisi 1.3 ve 1.6 dan 422 TL daha fazla. 7-15 yaş içinse bu rakam 310 TL. 1.9 motorun da 1910 cc. olduğunu ve 2.0 motor ile aynı vergiyi ödediğini de unutmayalım.
saygılarımla..

uzun yolda yükte taşıcaksanız kesinlikle 1.9 derim 🙂

1.3 ile şehir dışı basmazsanız zorlamazsanız 1.3 daha az yakar şehir içide şehir dışıda

kullanım amacına bağlı. eğer siz ş.dışı yollara hep araç full gidecekseniz; 5 kişi+bagaj. o zaman 1.6 olması lazım ki gaz pedalının üzerinde seyahat etmeyin. 1,3 tüketiminizi fazlasıyla artırır. ama aracın öyle full dolu olduğu zamanlar da olcak fekat genellikle o kadar dolu olmıcak diyosanız 1.3 motor ş.içi ş.dışı farketmez her türlü az yakar.

banda kalırsa 1.9 derim uzun yolda. tabi 1.9 motorunda seceneklerşi var bunların en az yakanı 1.9 jtd bnim kullandığım aracda 1.9jtd yakıt tüketiminde ve cekişiden cok memnunum bnce 1.3 albea motru dobloya küçük geliyor bnim fikrim tabi bu 1.3 de kulandım ama sehir içi için ideal bir araba motor sağlamlığı tartşılmaz zaten

banda kalırsa 1.9 derim uzun yolda. tabi 1.9 motorunda seceneklerşi var bunların en az yakanı 1.9 jtd bnim kullandığım aracda 1.9jtd yakıt tüketiminde ve cekişiden cok memnunum bnce 1.3 albea motru dobloya küçük geliyor bnim fikrim tabi bu 1.3 de kulandım ama sehir içi için ideal bir araba motor sağlamlığı tartşılmaz zaten

kıyaslama hatalı.vites kutuları aynı değil!

Back