Yakıt tüketimi

Mustafamustafa

Azimli Üye
Doblo
Adı
Mustafa
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Merhaba 2019 1,6 120 hp Doblo aracım sehirici 12 lire yakıt tüketiyor. Öyle sert kullanan biri de değilim. Yaklaşık 15 yıllık soforlugum var ve acemi de değilim. Benim gibi bu sorunu yaşamış ve çözmüş olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşarak bana yardımcı olursa sevinirim.

Aracınızda çekiş problemi yok anladığım kadarıyla normal gitmesine rağmen bu sıkıntıyı veriyorsa yakıt sistemine bakmak lazım enjektör bakımları gibi şehir içinde biraz yakar bu soğuklarda ama böylede olmaz 3-9 da gezseydi tmm derdim açık yolda da devirli giderken yine fazlamı harcıyor

Açık yolda 5 ile 5 buçuk arası yakıyor. Cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.

Ayrıca aracımda çekiş , hızlanma yağ yakma vesaiye hiçbir sorun yok

Aracınızda sorun yok bilgisayar anlık hatalı ölçüyor olabilir şehir içi değişebiliyor partikül egr gibi parçalarda herhangi bir işlem yaptınız mı temnizleme yada iptal gibi belki tıkanıklık vardır nefesini arada açıyor musunuz?

İptal ettirmedim fabrikadan çıktığı gibi. Çok kısa mesafe (2_3 km) ve çok dur kalk yapmak zorunda kalarak kullaniyorum. Ondan olabilir mi. Dpf , eğer temizligi de yaptırmadım. Çünkü ekranda uyarı vermedi. Araç daha 30binkm ye yeni geldi.

Düşük devirde yapar şehir içinde çok kullndığınızda çabuk tıkanır uyarı vermesini beklemeyin uyarı verirse zaten sıkıntı başlıyor.Bazen ana yola çıkıp düşük viteste 3-4 olabilir 15dk kadar 3500 devirlerde kullanın oluşan kurumu temizler mecburi şehir içi kullanımınız tıkanma olasılığını artırıyor

Çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için. Bayram tatiline giderken yapayim

Back