Mevlutgok
Yeni Üye
Doblo- Kayıt
- 3 Aralık 2021
- Adı
- Mevlüt Gök
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
İyidir 1.6 var bende 10-11 arası şuanda.Arkadaşlar merhaba. Aracım 2017 1.3 Multijet Doblo . Ortalama yakıt tüketimi 8,1 olarak görünmektedir. Çok yaktığını düşünmekteyim artı olarak kış lastiği de takılı sizce normal mi ?. Ayrıca triger değişimini bilmiyorum zamanın geldiği nasıl anlaşılır. Şimdi den teşekkürler.
Teşekkür ederim hocamKışlıkla trafik durumuna göre normal sayılır. 160.000 km de değişmesi lazım.
Anladığım kadarıyla fabrika verileri yazlık olarak geçerli o zamanİyidir 1.6 var bende 10-11 arası şuanda.
Fabrika verileri en iyi şartlarda sağlanan verilerdir.Anladığım kadarıyla fabrika verileri yazlık olarak geçerli o zaman
Yazında 7-8 arası okuyor istanbul içi. Sorun araçta değil trafikte 10 km ortalama hızda araba napsın.Anladığım kadarıyla fabrika verileri yazlık olarak geçerli o zaman
Etkilemez özellikle düşük hızlarda ama trafik ve soğuk hava etkilerKış lastiği bu kadar etkilemez diye düşünüyorum.
Dur kalk çok yapmıyorum şehir içi kullanıyorum genelde. Anladığım kadarıyla normal o zamanYazında 7-8 arası okuyor istanbul içi. Sorun araçta değil trafikte 10 km ortalama hızda araba napsın.
Memlekette trafik sorunu yok orada 6-7 arası yakıyorum. Klima açık hemde.
+1 lt. 100 km de.Kış lastiği bu kadar etkilemez diye düşünüyorum.
Kış için konyadaysanız eğer 8.1 iyidir. yazın da bu şartlar altında 6 litre filan yakmanız lazım.Dur kalk çok yapmıyorum şehir içi kullanıyorum genelde. Anladığım kadarıyla normal o zaman
Bujiler sadece ilk ısıtmada çalışır. Zaten işi bitince ekranda ışığı söner.Kış için konyadaysanız eğer 8.1 iyidir. yazın da bu şartlar altında 6 litre filan yakmanız lazım.
Kışta şöyle bir sorun var motor ısınana kadar fazla yakıyor hatta yakamadığını egzosdan atıyor kışın egzosdan pis koku geliyor genelde yanmamış mazot kokusuda diyebilirim. Zaten böyle durumda motorda sesli çalışıyor daha fazla. Yazın sorun olmuyor. Mazot ısınmadan yanmayan bir yakıt. Bir ihtimal şüpheniz varsa daha önce hiç baktırmadıysanız ısıtma bujilerini kontrol ettirmekte fayda var bir yerde okumuştum motor 60 dereceye çıkana kadar bujiler çalışmaya devam ediyor diye. İyi bir ustaya bujileri kontrol ettirmekte fayda olabilir.
Motor belli bir sıcaklığa gelene kadar destek amaçlı ısıtıyor diye okumuştum bende biryer de kesin doğru diyemem buna anca tofaş mühendisi cevap verir.Bujiler sadece ilk ısıtmada çalışır. Zaten işi bitince ekranda ışığı söner.
yakıtı dolu depoya göre buldun araç yol bilgisayarda yazan mı 10 -11İyidir 1.6 var bende 10-11 arası şuanda.
Depoyla yol bilgisayarı arasında fark yok gibi birşey isbetli ölçüyordu da bu dediğim değerler kış için, yazında 8 civarına iniyor istanbul içi.yakıtı dolu depoya göre buldun araç yol bilgisayarda yazan mı 10 -11
İstanbul içi böyle dur kalk trafik. Ortalama hız 13 km civarı yol bilgisayarında yoksa yazın trabzonda bende 7 litre civarı yakıyordum dağ yolu şehir içi karışık. Dağ yolu dediğim kısım 800 metrelik dağa 5 km yolla tırmanma ve neredeyse her zaman arabada 4 kişi + bagaj olur.Çok değil mi bu degerler
Ben ekonomik kullanımda 5.8 yakıyorum. Köyler ve agresif kullanımda 6.3 yakıyorum
Kocaeli Gölcük de oturuyorum
Arkadaşlar merhaba. Aracım 2017 1.3 Multijet Doblo . Ortalama yakıt tüketimi 8,1 olarak görünmektedir. Çok yaktığını düşünmekteyim artı olarak kış lastiği de takılı sizce normal mi ?. Ayrıca triger değişimini bilmiyorum zamanın geldiği nasıl anlaşılır. Şimdi den teşekkürler.