RAPTOR
Fenomen Üye
- Modeli
- Renk
- Beyaz
bakiergul tarafından yazılan metin:
RAPTOR tarafından yazılan metin:
bakiergul tarafından yazılan metin:
RAPTOR tarafından yazılan metin:
abi ben bunu 8-9 yıl önce doğana taktırmak için sanayiye gittim.orada bunu takacak olan usta bana izah etti...yeni araçların çoğunda var,eski araçlara takıyoruz,ama takmadan önce karbüratör/enjeksiyon sistemini kontrol ediyoruz.eğer orada bir arıza varsa önce arızayı gideriyoruz,sonra eğer gerek varsa takıyoruz dedi...bende karbüratörcünün yolunu tuttum.hakkaten benim arabanın karbüratörünün diyaframları patlak çıktı,burçlarıda aşınmıştı...150 lirayı selledik gitti o günki para ile...
Mevzuyu nacar kol saatine bagladik diyorsun yani.....
ahhh abi ahhh!ne paralarım gitti öyle...aha şimdi bi gelsin antalyadan da bak...motoru indirecem kafaya koymuşum...600 lira daha hazırladım!
abi önce triger setini değişip temiz bi sente ayarı yapacam.sonra subap kapağını sökecem,kılcal contayı
değişecem,bi subap ayarı,peşine bi avans/ateşleme ayarı,bi rolanti ayarı,en son bi carbon clean!
asfaltı sökecem!
Sen asfalti sokeceksen.....gel istanbula araca turbo sarjer yapalim....
aklımada gelmedi değil abi...biraz araştırdım bu bizim doğan karbüratörleri turboya elverişli...bi çok arabanın karbüratörü turbo takılınca oluşan aşırı beslemeden dolayı taşırma yapıp boğuluyor...bu doğanlarda aşırı beslemede boğulmaya karşı tahliye var!boğulmuyor...böylede ilginç bi araba...yolda görsen umursamazsın ama millet turbo taktıracağı avrupa arabalara doğan karbüratörü taktırıyormuş!
ama problemi çok abi...ben bu arabaya öyle bi turbo attıracak olsam janttan frene,lastikten,radyatöre komple aşağı almam lazım...en ucuzu 8 milyara patlar bana!