Yakıt alımı ve ilk marş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan canarino
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canarino

Yeni Üye
Doblo
Adı
Mahir Ali
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Merhaba abilerim iyi günler. İlk defa dizel arabam oluyor ve 1.3 Multijet 2016 model bi panelvan Doblo ile başlıyorum. Yakıt alımı ve ilk marş ile ilgili bilgi edinmek istiyorum. Yakıtı nereden alırsam sıkıntı yaşamam ve sabah ilk marşta arabayı ne kadar ısındırmam gerekir ?
Kargo işi yapacağım için panelvan tercih ettim.
Kargocu abilerim varsa diğer konularda da ipuçları alabilirim.

Yakıt opet
Kış aylarında özellikle sabah ilk marş debriyaja basarak yap 10 yada 15 dakka çalışsın sonra seyre devam kontak kapanırkende debriyaja bas öyle stop et
Bol şans hayırlı olsun

Son düzenleme:
Birde frenleri sakat fazla asılma frenleri sakat

Hayırlı olsun.

OPET ve PO Güzel.

Sabah soğukta dikkat edin. 5 10dk çalışma iyi olur. Motor hasarı hep ilk calismada alır. Yağlama zayıf kalır. Turbo için kontak kapamadan önce 3 5 dk çalıştırmak iyi olur.

Yunus abinin sözlerinin altına imza atılır.

Benim araç 397bine doğru gidiyor. Burada ki guzel bilgiler sayesinde. Çok şükür

Allah ömür versin. Hepimize kazasız belasız sürüşler dilerim

Hayırlı olsun.

OPET ve PO Güzel.

Sabah soğukta dikkat edin. 5 10dk çalışma iyi olur. Motor hasarı hep ilk calismada alır. Yağlama zayıf kalır. Turbo için kontak kapamadan önce 3 5 dk çalıştırmak iyi olur.

Amin babaa

@cengaver53 abinde direksiyon hakkında bilgi verir

Hayırlı olsun.

OPET ve PO Güzel.

Bilgiler için teşekkürler hocam. Bunlar benim için altın değerinde bilgiler. Bunlarla başlayalım daha başınızı ağrıtabilirim 😂

😀 😀 abi ya hiç gülesim yoktu hiçte unutmuyorsun ha.
o günden beri 2.5 devire çıkmadan vites atıyorum
yarın sabahtan itibarende min.5dk bekleyeceğim söz : D
Babam Ankarada 10 dakika bekle sabah ilk marş vee 2000 devirleri fazla geçip asılma seninki 1.6

abi onu biliyorum da 1.6 olunca neden soğukta ekstra bekliyim ki veya başka ne gibi farkları var beygir hacim dışında
Abii dizel araç için hepsinde geçerli bak burdaki konusu açılmış 1.3 1.6 için geçerli bu iklimden dolayı

Abii dizel araç için hepsinde geçerli bak burdaki konusu açılmış 1.3 1.6 için geçerli bu iklimden dolayı

valla 1.6 1.3ten daha hassas skıntıçıkartırsa masrafı daha çok olurmuş gibi izlenim var ustalarda ama hacim hariç ne değişkenlik gösteriyor bilmiyorum ben
ama dikkat edicem şu dk mevzusuna özellikle soğukta

Bak baba sadece motor olarak farklılıkları var kasa olarak aynılar süspansiyon olarak farklılık var kasa aynı iç atmosferik ortam aynı.

Buu 10 dakika sadece iklimden dolayı

Back