Yağışlı havalarda turbonun devreden çıkması

osmanakcyn

Daimi Üye
Doblo
Adı
Osman
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Cargo
Motor
1.9 Jtd
Araç Yılı
2003
Renk
Beyaz
Selamün aleyküm hayırlı günler yağışlı havalarda özellikle bugün oldu mesela birden bire turbo devreden çıktı resmen gaz ayağımdan gitti diyebilirim sonra geri turbo devreye girdi sonra geri turbo devreden çıktı resmen turbo gitti yani araç 2003 1.9 JTD nasıl bulabilirim acaba elektrik kaçağı mi var acaba yönlendirme yapabilirseniz sevinirim bekliyorum cevabınızı

Turboyu devreye sokan elektronik bir role vs var mıdır ? bence yoktur bu yüzden Nem kaynaklı olacağını düşünmüyorum.
Turbo hortumlarında bir sıkıntı olabilir belki yerinden zaman zaman çıkabilir. Turbo kanatlarında sıkıntı olabilir ve takılma yada devir düşüklüğü olabilir.

Elektronik röle yokta hani akışmetrem çekik kullanıyorum acaba su degdikce beyin yanlış okuyup turboyu kesiyor

Elektronik röle yokta hani akışmetrem çekik kullanıyorum acaba su degdikce beyin yanlış okuyup turboyu kesiyor
Akışmetre yüzde yüz çekişi kesmez . Fiorino da başımıza gelmişti. Turbo 2100 devir olmayınca takılıyor açılmıyordu. Sürtme sesi uğultusu vardı. Takıldığı anda traktör gibi oluyordu. Kurtulunca birden çekiş düzeliyordu. sorun bence turbo kaynaklı. Milde boşluk var çekme yapıyor ve o sırada çekiş düşüyor olmalı.

Peki turboya bı baktırmak lazım o zaman

Turbo ve bileşenlerini kontrol ettirmekte fayda var.

Ya hortumlarda kaçak vardır yada intercooler deliktir.

Eğer bunlarda sorun yoksa wastegate de sıkıntı vardır eğer öyleyse turbo revizyonu gerekebilir.

Sorunu çözdüm kuruttum sensörün soketini düzeldi şu an bı sıkıntı güzelce de kapattım soketi

Akışmetreden oluyormus yani

Tam ben yazıcaktım aynısı başıma geldi benim hem interkol patlamış hem yağ hortumunda kaçak varmış ayrıyetten yağ dağıtım rölesi var turbo girişinde o soket yağdan artık perişan olmuş bildiğin gaz tepki vermiyodu hepsi düzeldi. Sevindim güle güle bin abi 👍

Tam ben yazıcaktım aynısı başıma geldi benim hem interkol patlamış hem yağ hortumunda kaçak varmış ayrıyetten yağ dağıtım rölesi var turbo girişinde o soket yağdan artık perişan olmuş bildiğin gaz tepki vermiyodu hepsi düzeldi. Sevindim güle güle bin abi 👍
Bir arada bunlar var ve hala yürüyorsa araba arabadır ya benim bazen yokuş yukarı gaz tepki vermiyordu eskiden şimdi yok.

Bir arada bunlar var ve hala yürüyorsa araba arabadır ya benim bazen yokuş yukarı gaz tepki vermiyordu eskiden şimdi yok.
Sadece devirlenmiyodu 3500 de kalıyodu ama çekişten düşmedi gölbaşına gidip geldim o vaziyette spnra yaptırdım abi.

Back