Yağ

irfan61

Aktif Üye
Aracım Yok
Adı
irfan artan
Kan Grubu
0 -
Aracınız
Aracım Yok
Herkese iyi akşamlar kardeşimde 2015 1.3 Doblo var aracı iki üç gün çalıştırmayınca ilk çalıştırmada kısa süreli yağ basınç az diye arıza veriyor müşür orjinaliyle 0 olarak yeni değişti neden yapar bir bilgisi olan varmı

yapıyor bizim araçlarda yağ fitresi dik duruyor ve yağı aşağı süzülüyor sabahları 30 saniye en az beklemek lazım

Yağ soğutucu var onun çekvalf sistemi var yağın aşağı süzülmesini engelleyen o bozulursa yağ aşağı süzülebilir, yağ filtren kaliteli değildir yağı iyi süzmüyordur ama bi yağ bakımı yaklaştıysa onu bi yaptır bosch filtre kullan imkanın varsa, bu sorun en az bosch orjinal filtre ile yaşıyorlarmış

Teşekkür ederim ustam bı sorum daha olacak bendede 2016 Doblo easy var araçta en ufak bi duman atma yok en küçük bir kaçak yok yağ bakımınada daha 4bin km var ama biraz yağ eksiltmiş onu neden yapar suyada baktım ondada yağ yok

yapıyor bizim araçlarda yağ fitresi dik duruyor ve yağı aşağı süzülüyor sabahları 30 saniye en az beklemek lazım

Yağ soğutucu var onun çekvalf sistemi var yağın aşağı süzülmesini engelleyen o bozulursa yağ aşağı süzülebilir, yağ filtren kaliteli değildir yağı iyi süzmüyordur ama bi yağ bakımı yaklaştıysa onu bi yaptır bosch filtre kullan imkanın varsa, bu sorun en az bosch orjinal filtre ile yaşıyorlarmış
30 saniyede ikaz gider demiyorum, en kötü 30 saniye beklemek lazım diyorum,

ikaz lambası 3-5 saniye içinde sönmesi lazim en kötü ihtimal

o konuda fikrim yok bilmiyorum, 1.6 motor kaç binde

Çoğunlukla yan sanayi yağ filtresinden yapıyor bu hatayı.Orjinal filtreyi ancak yetkili servisten veya man filtre yetkili satıcısından bulabilirsiniz.Dışı opar/man yazan çakma filtrelerden uzak durun.

kıymetli bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yağ filtresindendinsanırım filyreyi değiştik 3 gün hiç marş yapmadk denemek için bu sabah çalştrdk yağ lambası 6 saniyede söndü oda sanırım uzun süre çalşmadıgı için

size kendi aracımla alakalı bir sorum olacak bu gün aracmla farketmedenbüyük bi çukura düştüm sol taraftan küüüt diye bir ses geldi daha öncede yapıyordu ondan sonra amortisör ve takozları sıfır takıldı ustada motor ve şanzıman kulaklarında bişey yok dedi ben çukur büyük olduğu normal diye düşündüm ama sizin tecrübelerinizden yararlanmak istedim

Amortisör üst lastik takoz var o zamanla gevşiyor yukarıda durması gerekirken aşağıya iniyor çukura girince lak lak veya luk luk gibi sis yapıyor.Aşağıya linkini verdiğim ürün.Çukura girmeyince düz yolda yapmaz.
(link)

abim teşekkür ederim ama hepsi daha 150 km önce değişti o ses amortisörlerden olmadığını kabul etsek başka neden yapar ama dediğim gibi çukur bayağı büyüktü ve ben az sert düştüm

Bi rot balansciya gitsen bakip soylerler akslar olabilir rot baslarindan olabilir viraj demir lastiklerinden olabilir cok parca var bakmadan tahmin etmek zor

abim teşekkür ederim ama hepsi daha 150 km önce değişti o ses amortisörlerden olmadığını kabul etsek başka neden yapar ama dediğim gibi çukur bayağı büyüktü ve ben az sert düştüm
rot balansı bozmuş musun baktır

şimdide başka birşey geldi başımıza yine fikirlerinize ihtiyacımız var
araba dün akşam normal şekilde stop ettik 5 dakika sonra çalıştrmş bi 10 saniye motor tomlamayp stop etmiş ikinci kez yine aynı üçüncude çalşrdı bu kez stop etmedi ama motor çok dengesiz çalışıyordu ben filtredeki hortumları söküp mazotu boşa attrdm bu kez normale döndü ama motor ışığı bi kaç saniye geç sönüyodu ustaya götürdük kesinlikle filtre değil ya enjektör ya egr dedi ama egryide yeni temizlettik neden yapar bir fikriniz varmi

Back