yağ su bakımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kral_37
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kral_37

Aktif Üye
kaputu açıp kontrol ettiğimde üstünde direksiyon resmi gibi bişey olan yer min. seviyesine düşmüş o nedir oraya ne koymamız lazım su olmaz dimi?

direksiyon hidroliği

Direksiyon hidroliği kapalı devre kolay kolay eksilmez. İmkanın varsa kontrol ettir derim. Kitapçığında yazar aslında TUTELA GI diye bir yağ. Çabu parlayıcıymış motor soğukken kat istersen.

kaputu açıp kontrol ettiğimde üstünde direksiyon resmi gibi bişey olan yer min. seviyesine düşmüş o nedir oraya ne koymamız lazım su olmaz dimi?

oğultan d1 ve d2 birde albealarda bazılarında hastalıkmış direksiyon keçesinden hidrolik kaçırıyordur

bizim d1 ve d2de oldu
başımıza geldi o parça 5 lira ama işçiliği ile 140 lirayı buluyor

d1 sürücü tarafındaki halıya yağı verdi halı yağlanmıştı temizleyene kadar çok çektim ondan d2 de alta vermiş sende bi bak halıda yağ varsa içeri vermiştir ama zaman geçirmeden gidip bi baktır hidrolik biterse kutuyu bile değiştirmek zorunda kalırsınız zaten dobloda 95 bine kadar yaşadığımız tek sorundu başkada bişey olmamaıştı oda toz topraktan oluyormuş

kardeşim aman ha oraya sakın su koyma.direksiyon hidroliği koyacaksın

oğultan d1 ve d2 birde albealarda bazılarında hastalıkmış direksiyon keçesinden hidrolik kaçırıyordur

bizim d1 ve d2de oldu

d1 sürücü tarafındaki halıya yağı verdi halı yağlanmıştı temizleyene kadar çok çektim ondan d2 de alta vermiş sende bi bak halıda yağ varsa içeri vermiştir ama zaman geçirmeden gidip bi baktır hidrolik biterse kutuyu bile değiştirmek zorunda kalırsınız zaten dobloda 95 bine kadar yaşadığımız tek sorundu başkada bişey olmamaıştı oda toz topraktan oluyormuş

vayy bee demek ondanmış.dediğin gibi sağ ön tarafta paspasın altında bi ıslaklık wardı bende paspası ıslak koyduk ondan heralde dedim 🙁 demek ondan değilmiş.napmalıyım şimdi o kadar tutar mı ya :/ bugün shell de baktım direksiyon hidroliği 15 lira yazıyodu ama beceremem diye almadım.

kardeşim aman ha oraya sakın su koyma.direksiyon hidroliği koyacaksın

abi arkadaş onun eksikliği sorun yaratmaz dedi ama salladı galba çünkü minimum un altına inmiş :S birde bu 1.4 bar yazan bi depo daha war onun yanında sanırım motor suyu oraya takwiye gerekmez değil mi ?

genleşme veya rezerv kaplarında min max seviler vardır min altına düşünce seviyeyi tamamlayın ayrıca sızıntıları kontrol edin.

bizim d1 ve d2de oldu

Sürücü tarafında paspasın altında yağlanma bende de oldu geçtiğimiz aylarda. Anlam veremedim temizleyip devam ettim. En kısa zamanda bir kontrol ettirmem gerekli sanırım. Yazdığın iyi oldu Oğuz sağolasın.

vallahi o yağ çok pis bişey yayılıyor çok zor çıkıyor ben hep halı yıkama ile çekiyordum yinede hafiften yyağlanıyordu hatta bigün arabanın halısını kaldırıp baktım ne var diye bişey görünmüyor ama yağ geliyor yani hidrolik onu yaptırın bence eklesenizde yine kaçıracak ve halı çok kötü bi hal alır

Halı alacağı hal önemli değil bir şekilde temizlerim mutlaka. Önemli olan yağ eksildikçe beklenmedik başka sorun çıkarmasın. Bu hafta halledicem sağolasın.

parçacıdan direksiyon yağı iste onlar veriyor 1 litresi 5-10 tl civarı. sen alıpta koyabilirisin kapağı çevirerekl çıkar üzerinde süzgeci vardır onun üzerine azar azar koy seviyesinin az geçince bırak. ustadan yardım almaya gerek yok merkezden kaçırıyordur. onu baktır yoksa aracın direksiyon merkezi ve o civarı leş gibi oluyor değmeye şeyle çıkmıyor.

Halı alacağı hal önemli değil bir şekilde temizlerim mutlaka. Önemli olan yağ eksildikçe beklenmedik başka sorun çıkarmasın. Bu hafta halledicem sağolasın.

vallahi o yağ çok kötü bişey bitrde yaptırdıktan sonrada temizlesende belli bir zaman yine beliriyor halı yakama ile çekmek lazım ben temizlemiştim ama dikkatli bakınca vardı orada bi sararma bir an önce baktırın

ben o zaman kendim o yağdan alıyım shell de wardı 15 liraya onu max. seviyesine kadar takviye yapıyım yine minimum a inerse bi kaçar wardır demektir.cünkü bnm araçtaki ıslaklık sürücü koltugunun yanındaki ön sağ koltugun halısında.oranın direksiyon hidroliğiyle ilgisi warmıdır bilmyrm :/ sürücü tarafında olsa ondan dicemde arabayı koydugum yerde hep sabit baktım yağ damlaması felan yok

arkadaşlar mobilin sitesinde aracınıza hangi yag uygun diye bir bölüm var donlo 2004-2009 diye girdim bana 0. 40 yag önerdi program ben5 40 selena kullanıyorum ustalar 10 40 daha sessiz diyorlar birde shelin yagları cok iyi castroldan daha iyi diyorlar selenaya orta bir yag diyorlar shel yag kullanan varmı

fabrikanın önerdiği yağ değerini kullanın

Back