Yağ basıncı düşük sorunu

Ege59pasa

Azimli Üye
Doblo
Adı
Evren
Kan Grubu
0 -
Aracınız
Doblo
İyi günler 2010 1.6 doblom var sabahları sogukken sadece ilk çalışmada yağ lambası geç sönüyor yağ basıncı düşük ikazı veriyor stop edip çalıştırdığımda yağ lambası hemen sönüyor araçta yağ eksiltme yok yağ filitre opar marka yeni taktik gene devam ediyor sorun başka neden yapar bilen varmı

İyi günler 2010 1.6 doblom var sabahları sogukken sadece ilk çalışmada yağ lambası geç sönüyor yağ basıncı düşük ikazı veriyor stop edip çalıştırdığımda yağ lambası hemen sönüyor araçta yağ eksiltme yok yağ filitre opar marka yeni taktik gene devam ediyor sorun başka neden yapar bilen varmı
Herkeste görülebilen bir sorun,bakımı yaklaştığında orjinal olmayan filtreden dolayı verebilir yağ alışkanlığından olabilir.Bende de oluyordu son bakımda yağı degiştim farklı bir yağ kullandım hata almamaya başladım.İlk çalıştırmada bir iki defa öter söner bu sıkıntı degil sönmezse sorun.Durdurup çalıştırdığınızda flitre yağ doldugu için ikinci çalıştırmada hata almazsınız

Hangi yağı kullandın ben selenia bin 5 litreliginden kullanıyorum

Castrol edge 5 30

Havalar soğuduğu için yağın akışkanlığı etkileyebilir filtrede etkileyebilir ikiside etken.
Selenia ya da mobil esp formula kullanın yağ sorunu kalmaz inşaallah.

Ben ilk aldığım sene bu sorunu yaşadım daha sonra bosch filtre ve motul yağ koydum kesildi o gün bugündür ne yağ ışığı yandı nede yağ eksiltme yaptı motor.

Bende petronas 5/30 koydum opar filitre taktik havalar soğudu yapmaya başladı daha önce böyle birşey yoktu

Ayni sikinti bendede var su anda bakim yaklastigi icin yapiyor

Kendisi uyarıvermez olur.

Kendi duzeliyor

Filtreden yapiyor benimki bakiminiza ne kadar var

Aldığınız yağı ve filtreyi emin olduğunuz orjinal olarak alın başınızı ağrıtabilir.

Bakimi yaptirdiktan sonra duzelir

Back