vitesi attıktan sonra sarsılma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan feerhat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

feerhat

Azimli Üye
arkadaşlar selamlar,
vites 1 le kalkışta ve vitesi 2 ye alışımda genelde sarsıntı oluyor. vitesi attıktan sonra debriyajdan ayağımı tamamen çektikten sonra mı gaz vermem daha doğru, yoksa debriyajı yarıya getirdigim de mi gaz vermem daha doğru. bu sarsıntıyı yaşamamak için ne yapmalıyım, yeni sürücüyüm tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. teşekkürler.

ayağını tamamen çektikten sonra gaz vermen daha doğru

ya ayağını tamamen çekeceksin ( ama hafif rampada bu sıkıntı olur araç devirden düşer) yada çok çok seri bi şekilde ayağını debriyajdan çektiğin anda gaz vereceksin, o zaman vites değiştiğini sen bile anlamazsın o derece sartıntısız olur.

debriyajı tamamen bırakmadan gaz vermenin bir zararı varmıdır peki motora?

motora yokturda baskı balatayı erken bitirebilirsin.

çok seri olup tam çektiğin anda gaz verin tam çekmeden verirseniz baskı balata zarar görür

debriyajı yavas yavas bırakırken bir sarsıntı oluyor mutlaka, bu neden kaynaklanır? ben hiç sarsıntısız kullanmak istiyorum 🙁 vites atarken debriyajı yavas yavas bırakırken sıfır sarsıntı için ne yapmalıyım?

ayağınızı daha yavaş çekerseniz sarsıntı olmaz ama zamanla alışırsınız hemen olmaz. ayağınızı debriyajdan çekerken kavrama noktaına kadar çektiğinizde gaz vermeye başlayın hiç sarsıntı olmaz tabi bunu seri bi şekilde yapmalısınız

Agrasif sürersen bu sorun ortadan kalkıyor. Bende ilk zamanlar oldukça müzdariptim bu konudan hatta camlar bile titriyordu. şuanda 1,2,3 .cü vites geçişlerinde devri yüksek tutup vites attığım gibi ayağımı debriyajdan kaldırıp gaza yükleniyorum. bu yaklaşık yarım saniye sürüyor diyelim. Vites atıp atmadığım anlaşılmıyor . (Mali durumun iyi değilse bunu önermem)

Back