Vites problemi

Oğuzhan 006

Yeni Üye
Doblo
Adı
Oğuzhan
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Selâmın Aleyküm arkadaşlar 2005 Doblo 1 aracımın sanzuman baskı balata ve alt merkez değişimi yapıldı 40 bin km sonra 1 vitese gecmemeye basladı araç park halinde iken vitesler geçmiyor fakat ileri geri yumuşak bir hareket yapınca vitesler takılarak geçiyor acaba neden yapar bilgisi olan yardımcı olabilir mi hayırlı günler diliyorum

Üst merkeze baktırın
Debriyaj pedalını vites geçirmeden önce ayaginizla altından yukarı cekin ve öyle basın , ve ardindan vites atın geçerse eğer üst merkez değişecek

Debriyaj pedalınınin altından wd40 ile yağlayın tam pedalın içinde yay var oraya gelsin birde pedalın şaseye girdiği yerde şiş gibi Demir var oraları yağlayın bir miktar rahatlar

Kesin coUm üst merkez

bendede tam tersi bir durum var vitesten çıkmama problemi başladı 1 den çıkarıp 2 ye atacam çıkmıyor zorlanıyor zorla çekiyorum 2 den çıkarıp 3 e atacam yine aynısını yapıyor
ama bunları bazen yapıyor her zaman yapmıyor sebebini bilen yada başına gelen varsa yazarsa sevinirim

Üst merkezi sağlam onuda yeni değiştirmiştim 3 ay önce vites canagı normalden daha dazla boşluk ondan kaynaklana bilirmi Ankara'da işinin ehli usta bulamadım herkes paranın peşinde yüksek fiyst çekiyor iyi bir usta tavsiyesi verirmisiniz Ankara /Sincan'da oturuyorum

Ankaralı abiler yardımcı olacaktır. Vites topuzu un derisini sökün, orada kenarlarda ikitane hidrolik silindir var oraları yağlayın. Göbek içinde gres kullanabilirsiniz. Vitesin girdigi canakta ki göbeğe gresleyin

bendede tam tersi bir durum var vitesten çıkmama problemi başladı 1 den çıkarıp 2 ye atacam çıkmıyor zorlanıyor zorla çekiyorum 2 den çıkarıp 3 e atacam yine aynısını yapıyor
ama bunları bazen yapıyor her zaman yapmıyor sebebini bilen yada başına gelen varsa yazarsa sevinirim
Şanzıman ısınınca mi yapıyor acaba? Isınınca yapıyorsa şanzıman yağı kontrol edilebilir. Son çare baskı balata. Bendede çok ısınınca zorlanıyor özellikle yoğun trafikte. Alıştım artık. Zorlamiyorum yapmıyor.

Ankaralı abiler yardımcı olacaktır. Vites topuzu un derisini sökün, orada kenarlarda ikitane hidrolik silindir var oraları yağlayın. Göbek içinde gres kullanabilirsiniz. Vitesin girdigi canakta ki göbeğe gresleyin
Birde öyle deniycem bakalım inşallah düzelir

Back