Abiler 2011 model 1,3 multijdet d2 aracımda son günlerde vites geçişlerinde fazla duman attığını fark ettim. Devri sabitleyip düz ilerlediğimde herhangi bi duman bişey yok. bu neyden kaynaklanıyor olabilir. ağır bir sorun mudur ?
servise sordum işin ucu 5-6 bin tl ye gitti lazım değil dedim çıktım.
enjektör kirlenmiş olabilir dedi çıkarmamız lazım dedi çıkarınca da kaynama yapmışsa motor inecek dedi motor inse öle olacak böyle olacak derken sonuçta ne gider dediğimde 5-6 bin dediler :S çıktım servisten
sanayide de egr den olabilir dedi fiatta yetişmiş anlayan usta il dışına çıkmış gelmesini bekliyorum baksın diye
@mucahit12
Egr yi ve manifolt söktür temizlet. Enjektörleri söktürmeden makina ile serviste carbon clean yaptır. Ondan sonra görüşlerini bekliyorum. Zira 85 bin km de motorda herhangibir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum. Kaçak mazot kullanılmadığı sürece enjektörlere bişey olmaz.
Birde kızdırma bujilerini kontrol ettir.
@mucahit12daha önce dediğim gibi onlarda aynı şeyi söylemiş ama servis kendine iş çıkarmak için olmadık işler yaparlar yanlış bilgi verebiliyorlar işi uzatıp göz korkutmayı çok severler
Yerinde olsam yarım depo Mazota bir adet würht dizel katkı atıp şöyle boş bir yola çıkıp en az 100-150 km 3000 devirde kullanırım kesin çözüm olmasa bile kesinlikle emin ol araba rahatlayacaktır binevi carbon clean vazifesi görecek ve kurumu azda olsa yakıp atacaktır