Vites geçişlerinde cayırtı

Ercan ÇOBAN

Aktif Üye
Doblo
Adı
Ercan çoban
Kan Grubu
AB RH -
Aracınız
Doblo
Modeli
Panorama
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2012
Renk
Beyaz
2012 MODEL euro5 motor 1,3 doblom var Birinci vitese geçerken zorlama var, diğer viteslere özellikle geri vitese geçişte acayip dişli sesi geliyordu önce Alt merkez değişti aynı vites kolu değişti aynı üst merkez değişti aynı baskı balata değiltirildi hala aynı lütfen acil yardım

2012 MODEL euro5 motor 1,3 doblom var Birinci vitese geçerken zorlama var, diğer viteslere özellikle geri vitese geçişte acayip dişli sesi geliyordu önce Alt merkez değişti aynı vites kolu değişti aynı üst merkez değişti aynı baskı balata değiltirildi hala aynı lütfen acil yardım
Vites halat ayarı yaptırın ilk önce vites kolunu ayar noktasına getireceksiniz sonrasında şanzuman üzerinden ayar yapıcaksınız boşluğunu veya sıkılığını ayarlıyacaksınız halatlarınızda uzama var ise yenisiyle değiştirin ayar tutmaz

Bunların halatlarında uzama kısaltma ayarı yok

Dosyalar

• IMG_20210715_190222.jpg
    IMG_20210715_190222.jpg
    28,5 KB · Okunma: 51
Havasını aldım güzelce düzeldi sanırım artık

Teşekürler arkadaşlar halat ayarını yaptım sonra havasını güzelce aldım düzeldi

Teşekürler arkadaşlar halat ayarını yaptım sonra havasını güzelce aldım düzeldi
mrb. hocam havasını aldığınız işlem yeri neresidir tam olarak paylaşır mısnız benim 1.6 araçtada aynı sorun var 1.ve 2 vitesde zor geçiyor.

1634968039309.png
yeşil kapağı sök onun altında vidalı yer var

Arkadaşlar sorun bendede var 1.vites geçişi zor oluyor.yaptiginiz işlemi ayrıntılı yazarmizin kendimiz bu ayarı yapabilirmiyiz.2010 1.6 model

merhabalar bu forumda yeniyim yenice Doblo kullanıyorum babamdan kalmıştı 1.3 combi bende de aynı problem var yardımcı olabilir misiniz 1 ve 2. viteste zorlanıyorum

Abla merhaba
Aynı paylaşım linke tıklayınız Grubumuzdanda yapın
(link)

Back