videste hafif titreme oluyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mus55
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mus55

İcra Kurulu Üyesi
Yetkili Kişi
Yönetici
Doblo
Adı
MUSTAFA
Kan Grubu
0 +
Meslek
Mobilya
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2015
Renk
Koyu gri
dostlarım bir sıkıntım yardımcı olursanız sevinirim.

-şimdi bu arıza yeni başladı arıza olup olmadığınıda tam bilmiyorum sizlere sorayım dedim.normalde ben araba kullanırken sağ elim hep videste olur,gerçi herkes böyle sürüyordur.şimdi bütün videslerde arabanın hafif hafif devrini artırıken devir 1800 ve 2000 arasında videste hafif titreme oluyor videsi elimle tuttuğumda avucumun içinde karıncalanma şeklinde birşey oluyor.yalnız bu sıkıntı 1800 devrin altında ve 2000 devrin üstünde olmuyor tam 1800 devir ve 2000 devir arsında oluyor.aklıma ilk gelen enjektörlerdenmi dedim.ama sizede bir sorayım belki şanzımandanda olur.belki kendi hüsnü kuruntumdanda olabilir diyorum.yardımlarınızı bekliyorum.😀

teşekkür ederim barış.

Abi biraz araştırma yaptım...

Bir kaç nedenden olabilir gibi duruyor...

Motor kulakçığına baktırıver istersen abi...
Birde Şanzumanın şaseye bağlı olan kulakları varmış.Onlar da gevşeme varsa titrereme yapabilirmiş...

Ama tabi ustalarımız var bu konuda onlar söyler zaten....

Mustafa abi... Birde bir yerde bunları buldum...

"Vites kolundaki titremenin bir çok kaynağı olabilir. Motor takozlarının parçalanması, vites kolu lastiğinin deforme olması, vites kutusu travers takozunun deforme olması, aktarma ve özellikle şaft aksamında yıpranma ve balans bozukluğu en belirgin sebepleridir. Sırasıyla tümünün kontrolünü yaptırmalısınız."

abicim böyle arızalar araç test edilmeden çok zor bulunur.yanlış bilgi vermek istemem.motor takozu yada şanzıman takozu olsa kabinin içerisine ses verir,aks yuvaları aşınmış olsa hız 60 ile 80 arasında sallama yapar..

-şimdi bu arıza yeni başladı arıza olup olmadığınıda tam bilmiyorum sizlere sorayım dedim.normalde ben araba kullanırken sağ elim hep videste olur,gerçi herkes böyle sürüyordur.şimdi bütün videslerde arabanın hafif hafif devrini artırıken devir 1800 ve 2000 arasında videste hafif titreme oluyor videsi elimle tuttuğumda avucumun içinde karıncalanma şeklinde birşey oluyor.yalnız bu sıkıntı 1800 devrin altında ve 2000 devrin üstünde olmuyor tam 1800 devir ve 2000 devir arsında oluyor.aklıma ilk gelen enjektörlerdenmi dedim.ama sizede bir sorayım belki şanzımandanda olur.belki kendi hüsnü kuruntumdanda olabilir diyorum.yardımlarınızı bekliyorum.😀

3-4-5 de hafif hissediyorsan normal.her viteste varsa ve şıngırtılı ses yapıyorsa vites dirsek mafsallarına bi baktır gevşeme olabilir.daha önce olmuştu bi araçta geniş kapsamlı yazmıştım.konusuda motor bölümünde mevcuttur gözatabilirsin.

teşekkür ederim barış bunları not aldım.yarın soracağım.bakalım başka öneriler varmı.

3-4-5 de hafif hissediyorsan normal.her viteste varsa ve şıngırtılı ses yapıyorsa vites dirsek mafsallarına bi baktır gevşeme olabilir.daha önce olmuştu bi araçta geniş kapsamlı yazmıştım.konusuda motor bölümünde mevcuttur gözatabilirsin.

ustam önerin için teşekkürler.şıngırtı yapmıyor ama bütün viteslerde o devirler arası avucumun içinde bariz karıncalanma şeklinde birşey oluyor.titreme yapıyor.

gecmiş olsun dostum

mustafa abi bencede bi şanımanın kulaklarına baktır bizim d2de değiştirdik çünkü

kulaklardanndır bencede

vitesi tutma elin karıncalanmasın :korsan:

serdar oğuz bilgilerinizi dikkate alıyorum baktıracağım.
koray karıncalanması hoşuma gidiyor ya.*hehe*

SLM MUSTAFA BEY , ÖNCE GEÇMİŞ OLSUN. HER SORUNUN Bİ ÇÖZÜMÜ VARDIR. ACELE EDİP ŞANZIMAN İNDİRME . İYİCE ARAŞTIR. BEN 500 TL YE YAKIN MASRAF YAPTIM SONUÇTA ARIZAYI SİTEDEKİ ARKADAŞLARIN ÖNERİLERİ İLE BULDUK. TAMİR ETTİRMEDİM AMA ARIZA CEPTE . SLM MEVLÜT AMCA.*comfort**bye*

teşekkür ederim mevlüt amca.uyarılarını dikkate alacağım

abi vites dirsek mafsalı nasıl bişey ben ilk defa duyuyorumda

vites kolunun hemen altında serbestest bir mafsal var(önden çekişli araçlarda)onu diyorum.şeması var bulamıyorum.bulunca ekleyecem o zaman net anlaşılır.

Back