Uzun yol

irfan61

Azimli Üye
Aracım Yok
Adı
irfan artan
Kan Grubu
0 -
Aracınız
Aracım Yok
Herkese merhabalar hayırlı günler .2016 model 1.3 90 lık doblom var Allah nasip ederse bayramda edirneden Trabzon'a gideceğim yaklaşık bin 400 km falan yapıyor dobloyla hiç uzun yol yapmadım tavsiye edeceğiniz birşey işte ne bilim uzun yolda dobloyla şuna yapma yada bunu yapsan araba için daha iyi olur diyebileceğimiz birşey varmı tecrübelerinizden faydalanmak istedim şimdiden herkese teşekkür ederim

en azından ceza yememek için 100 ü geçme hem ceza yemezsin hem de yakıtın düşük çıkar

Teşekkür ederim ben daha çok motor ve araç sağlı için tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum

her 3-4 saatte bir 20-30 dk mola verirsen araban dinlenmis olur kendinde dinlenmis olursun.mola verdiginde gunes almayacak sekilde motor kaputunu acik birakabilirsin.molalarinda lastik havlarini motor suyunu ve hareket etmeden once yagini kontrol et.hayirli yolculuklar

bugunlerde de bi rot balans ayari ve ön düzen kontrolu yaptirirsan bi sikinti cikmasi halinde yaptirman icin zamanin olur seyehatini aksatmamis olursun.

Onu aldığım zaman Yaptırdım 2000 km yaptım ve çok nazik kullanırım aracı herhangi bir ses falanda yok aracı lifte kaldırtıp herşeyini kontrol ettirdim

PO'dan başka yerden yakıt alma,ara yollarda yakıt alma şehir içinde işlek petrolleri tercih et.Mola verdiğinde 1 dk.rolantide gaz vermeden çalıştır.2 bin devir altına düşürme aracı,lastik basıncını 39-40 yap,hareket halinde klimayı açmayın klima motoruna zarar verirsiniz rolantide klimayı çalıştırıp hareket edin.Yolun durumuna göre dikkatli gidin çok fena radar cezası yazıyorlar.

Bu güne kadar sürekli Shell ullandım uyarılarınız için çok teşekkür ederim

klima acma isindede anlamadigim sey su hangi devirde olursa olsun zaten kendisi devraye girip cikiyor ilk calistirmada devirin zararini mantigima bi oturtamadim

Sizde Haklı olabilirsiniz ama çalştğm şirkette çok iyi bir usta var o ve bir çok üstada bana aynı şeyi söylemişti

bende oyle kullaniyorum kendimce mantiksiz bulsamda.😁 ama sonucta bu ornek veriyirum 3bin 3500 devirde giderken de kendi devreye girip cikiyor.neyse konu dagilmasin😁

klima acma isindede anlamadigim sey su hangi devirde olursa olsun zaten kendisi devraye girip cikiyor ilk calistirmada devirin zararini mantigima bi oturtamadim
İşi bilen klimacılara sorduğunuzda bunu söylerler.

Bu güne kadar sürekli Shell ullandım uyarılarınız için çok teşekkür ederim
1-2 depo full PO kullanırsanız her zamanki kullandığınız yolda daha çok km yaptırdığını görürsünüz. Shell yakıtı inceltiyor gaza verdiği tepki biraz daha fazla geliyor ama mesafe olarak daha az götürüyor uzun vadede enjektörler için olumsuz bir durum oluşturuyor.

Opetten memnunuz çok çok uzun yıllardır dizel benzin lpg sorunsuz, d2lerde depo 65lt neredeyse 1000kmyi geçiyor bir depo ile, dolu çıkarsan samsun ordu giresuna atar seni, çok mazotun dibini çekmeden depoyu doldur

Opetten memnunuz çok çok uzun yıllardır dizel benzin lpg sorunsuz, d2lerde depo 65lt neredeyse 1000kmyi geçiyor bir depo ile, dolu çıkarsan samsun ordu giresuna atar seni, çok mazotun dibini çekmeden depoyu doldur
3 yıl aracı sıfır aldığımda yakıt garantisi nedeniyle opetten almak zorunda kaldım tüketimi fazla gelirdi yakıt güvence sistemi bitince Shell,Bp ve Po dan aldım içlerinde en çok km yaptıran PO oldu en az km yaptıranda Shell oldu.Shell'in yakıtı ince gaza verdiği tepkime bir miktar daha iyi uzun vadede araç için zararlı.LPG kullanan sıralı sistem aracı olanlar opetin ve mo gazın katkılı LPG'sinden uzak dursun enjeksiyon sistemini tıkayıp bozuyor.

Hiç korkma bende 2010 Doblo var 1.6 tek marş ile Adana Hatay Maraş Kayseri yaptım bişey olmadı 550 km

3 yıl aracı sıfır aldığımda yakıt garantisi nedeniyle opetten almak zorunda kaldım tüketimi fazla gelirdi yakıt güvence sistemi bitince Shell,Bp ve Po dan aldım içlerinde en çok km yaptıran PO oldu en az km yaptıranda Shell oldu.Shell'in yakıtı ince gaza verdiği tepkime bir miktar daha iyi uzun vadede araç için zararlı.LPG kullanan sıralı sistem aracı olanlar opetin ve mo gazın katkılı LPG'sinden uzak dursun enjeksiyon sistemini tıkayıp bozuyor.
niye uzun vadede Shell in mazotu kötü

niye uzun vadede Shell in mazotu kötü
Katkılı inceltildiği için zararlı bunu kısa vadede anlamazsınız.İşi bilen enjektörcüye sorarsanız size söyler.Ülke içerisinde en kliteli yakıt PO'da şu anda.En çok km yaptıran da yine PO'dur.

Katkılı inceltildiği için zararlı bunu kısa vadede anlamazsınız.İşi bilen enjektörcüye sorarsanız size söyler.Ülke içerisinde en kliteli yakıt PO'da şu anda.En çok km yaptıran da yine PO'dur.
Bir çok şirket Shell kullanıyor. Yakıtı evet aracı daha atık yapıyor katılıyorum. Kötü yakıt olduğuna katılmıyorum. Po nün yakıtı da kalın ve sesli çalıştırıyor.

Bir çok şirket Shell kullanıyor. Yakıtı evet aracı daha atık yapıyor katılıyorum. Kötü yakıt olduğuna katılmıyorum. Po nün yakıtı da kalın ve sesli çalıştırıyor.
İnceltildiği için daha fazla tüketiyor ve atik geliyor. PO'nun yakıtı şu anda ülke içerisinde ki en kaliteli yakıttır. Aynı mesafe aynı yol ve yük durumu aynı zaman diliminde aynı sürüş şekliyle test ettiğinizde ne demek istediğimi anlarsınız. Arkadaşın aracına enjektör bakımı yapan usta, shell yakıtını kullanma diye söylemiş.Tabi herkes istediği yerden alır.

Back