TURBO SIKINTISI

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan replay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

replay

Daimi Üye
Merhaba arkadaşlar gecen gün otobanda gidiyorum 2000 deviri gecince yani turbo tam devreye girerken aracımdan accayip ses gelmeye başladı.Ustama götürdüm ümraniye sanayiye götürdüm ustam manifolddan kacırdığını söyledi oraya tekrar sıkıp bir problem olmadığını söyledi ve 100 TL aldı.
Gecenlerde arabada cok accayip inceden bir uğultu geliyor turbo devreye girince.
Tekrar başka bir ustaya götürdüm Turbo hortumu acık kalmış Turbo bıcakları toz kapmış ondan ses yapıyor dedi.
Bir sıkıntı olmuyacağını söyledi gerçektendede öyle memelekete gittim geldim çekişinde hiç bir sıkıntı yok otobanda sürekli 140-160 gittim bir sıkıntı halen yok.
Bizim komşu fiat istanbul ARY de çalışıyor onla berbaer test sürüsüne cıktık oda aynı şeyi söyledi bir sıkıntı yok Ama dedi kesinlikle turboyu actırıp bıcakları değiştirmeyin dedi eski randumanı vermez dedi.
Gittiği yere kadar gittsin dedi sıfır orjinal bir turbo 1200 Civarı dedi. 🙁

kaç binde araba

geçmiş olsun

turbo sıkıntısı çekmemek için aracınızla yoldan geldiğinizde hemen motoru stop etmeyi 30 saniye veya 1 dk bekleyin aynı şey marşa bastığınızdada geçerli...( tabi çok acil işiniz olmadığı sürece)

çok mu yordun daha 68 binde

hele bide multijet ise

çok mu yordun daha 68 binde

hele bide multijet ise

Multijette turboyu yormakla alakası yok acıklama kısmında nedenini yazdım turbo hortumu acıkta kalmış turbo bıcakları toz kapmış sadece yani öyle yorulcak bir şey değil.
normalde turbo cıkartılıp bıcaklar değiştirilse bi sıkıntı olmaz dediler servisde ama ben gittiği yere kadar gidicem ondan sonra sıfır'ını alıcam.

geçmiş olsun.

geçmiş olsun.

Benim araçta da turbo sıkıntısı yaşıyorum. İnşallah daha ileri gitmez.

Turbo sıkıntısının ileri gitmiş hali 1000 TL.. Acı tecrübe.. İnşallah daha ileriye gitmez sorununuz..

Back