Turbo Problem Hk.

Arda genç

Yeni Üye
Doblo
Adı
Eyup
Kan Grubu
A RH +
Aracınız
Doblo
Selam başıma gelenler şöyle sıralayım aracım 2021 1.6 120 HP Euro 6 motor aracımda edbue sürekli yol yaptığım için masraflı oldu iptal ettirmek istedim iptal ettirdim yazılımcı Adbue iptal edince partakül de Sökmen gerekiyor dedi söktük sıkıntı yok.
3 bakımda aracım Euro 6 olmasına rağmen 5. 30 yağ koydurdum sonra bunlara 0.20 konulması gerektiğin öğrendim
Bunlar yaptırdıktan sonra aracım 3 sefer turbo kesti turbocu partakü söküldü için olduğunu söylüyor başka arkadaşlar 5 30 yağ kullandığım için yağlama yapmadığı için olduğunu söylüyor.

Sizin fikriniz nedir??????

Partikül sökülesinden olmaz partikül araca eziyet devirsiz kullandığınızda kısa sürede soba bacası gibi tıkanır çekiş düşer sizi deli eder.Turbo kesmesi yağlama sıkıntısından oluşabilir bu mümkündür.Euro 6 standardıyla birlikte motor yağları 0 numaralara kadar geldi üreticinin dediğini kullanmakta fayda var.5W 30 kullandığınızda mı bunlar başınıza geldi.2021 model servis bakımlı değil mi? Dediklerinize göre dışarda yaptırmışsınız aracınızın canına okumuşlar dediklerinizi servis yapmaz zaten

Dediğiniz gibi muhtemelen 0w20 ise yağı yağdan olmuş olabilir. 5w30’a göre çok ince yağ, son koyduğunuz yağ kalın kaçtığı için turbo yağlamamıştır. Hatta şimdi 0w20 koyarsanız muhtemelen piston gömlekleri de kalın yağdan dolayı ince yağa göre fazla aşındığı için yağ yakacaktır araç.

Son düzenleme:
Serviste yaptırmanın önemi burada.Yağ kaynaklı %99.99

Selam başıma gelenler şöyle sıralayım aracım 2021 1.6 120 HP Euro 6 motor aracımda edbue sürekli yol yaptığım için masraflı oldu iptal ettirmek istedim iptal ettirdim yazılımcı Adbue iptal edince partakül de Sökmen gerekiyor dedi söktük sıkıntı yok.
3 bakımda aracım Euro 6 olmasına rağmen 5. 30 yağ koydurdum sonra bunlara 0.20 konulması gerektiğin öğrendim
Bunlar yaptırdıktan sonra aracım 3 sefer turbo kesti turbocu partakü söküldü için olduğunu söylüyor başka arkadaşlar 5 30 yağ kullandığım için yağlama yapmadığı için olduğunu söylüyor.

Kesinlikle kullaginiz yagdan kaynakli euro 6 motor ince yag ile ulumlu calisma icin tasarlandi insallah motorada zarar vermemistir

2021 model hemde 1.6 120 bg aracın dpf'sini tıkalı degil ise neden iptal ettiniz benim aracim 1.3 e 5 200 binde birsefer dpf filtre dolunuyarisi almadim ayrica 5w30 yağ koydun diye turbonun kesicegini dusunmuyorum turbo yagsizliktan kesiyorsa yag pompanizda veya turbo yaglama borusunda sorun olabilir tıkaniklik gibi

Konu yanlış kategoriye açılmış
Taşıma işlemi yaptım. Lütfen dikkat edelim.

Yetkili servisten şaşmayın.Çünkü yetkili servis dışında orijinal parça bulamazsınız.Kutusu,logosu orjinal içi sahte parça dan başka bir şey satın alamazsınız.

Yani hiç bu aşamalara girmeseydiniz keşke adbluenin kaçı kaç para

Back