turbo ıslıklama

screamforce

Aktif Üye
selamunaleyküm arkadaşlar 2007 doblomda önce kızdırma bujisinin lambası yanmaya başladı 1 hafta sonra yakıt arttı 8.2 lere çıktı 2 hafta sonrada 1den 2 ye 2 den 3 e geçerken gazdan ayağımı çekince ıslıklamaya başladı dumb valve gibi neden olduğunu söyleyen yada başına gelen varsa sevinirim

sevgili kardeşim senin aracının ıslık çalması muhtemelen turbo hortumunun patlamasından kaynaklanıyor....ayriyetten kızdırma bujilerinden biri veya birkaçı veya role modülü arızalı.....geçmiş olsun biran evvel bir ustaya gösteriver

geçmiş olsun hamdi kardeşim.

İlk önce gecmiş olsun şimdi ayağımı gazden cekercen yazmışsınız Ayağınızı gazdan cektiniz zaman turbonun içindeki hava boşalır vitesi boşa atıp gaza basıp 2500-3500 Rpm arasında denedinizmi büyük bir ihtmalle turbo hortumudur. Baki abinin dediği gibide kzdırma bujilerinden biri veya birden fazlasıda arızalı olabilir.

sağolun abilerim boşta denemedim daha yeni fark ettim turbo olayını hemen size sordum inş fazla masraf çıkarmaz

geçmiş olsun.

geçmiş olsun.

Boşta denesen de turbo tam basınç dolmayacağı için aynı sesi yükte verdiği kadar vermez.Bence turbodan itibaren intercoolere ve oradan gaz kelebeğine kadar olan boruları kontrol et.Borular sağlam ise birleşme yerleri ve kelepçeleri kontrol et.Bununla birlikte içinden hava geçen ince hortumları ve bağlantılarına da bak.Bir kaçak olması turbonun tam basıncı gaz kelebeğine ulaştıramamasına sebep olur bu da güç kaybı ve yakıt artışı demek.

Doğru tespit ve açıklama süpersin salih kardeşim*tup*

HMMM tebrikler.

Yok yok serdarım. Yerimi arkama bakmadan teslim edeceğim çok süper kardeşlerimiz var artıksitede. Raptorunda 22 günü kaldı nasılsa artık o gelsin biz sadece konrolör olarak burada takılacaz. Bu kadar civan varken

valla senin yerini kimse tutamaz,zira ben şahidim ki arabamı görmeden tarifimle sorunların çözümünü söyledin<zira mevlüt amca olayı başlıbaşına fark yaratır...ama bu kardeşlerimizde süper ona diyecek yok...yükünüze ortak cıkacaklar inşallah...
Buarada raptorla artık tanışırmıyız sence?Askerliğide yaptı,daha bir olgunlaşmıştır🙂)))

Çok umutluyum ben çok merak ediyorum ya nasip. Anlımıza yazılmışsa neden olmasın. Böyle güzel bir dostla tanışıp iki kadeh rakı içmek

ahaha belki namaza gidecek yav hemen rakıya sarma,çaarırım Ferdi Babayı he🙂

O da olur. Belki hidayete erip olga volga ve helga yı unutmuştur diyorsun yani

ahaha belki namaza gidecek yav hemen rakıya sarma,çaarırım Ferdi Babayı he🙂

di mi canım.*tup*

hepinize teşekkür ediyorum yardımlarınızdan dolayı bugün sanayiye gittim turboda bişey bulamadık seste kesildi zaten baskı balata yarımdı onu seramik olanla değiştirdim kızdırma bujisi ve fren balatalarıda değişti 200 lira verdim işçilik dahil :O performans acayip değişti şehir içi günlük ortalama yakıt 5.5 civarına düştü herkese tavsiye ederim seramik balatayı.

Back