Doblo Turbo Islık

Malesef öyle en hassas parça turbo, çalıştırıken 1 dk beklerim durdururken 30 sn beklerim yağlama olsun diye. Hem pahalı hemde daha büyük sorunlar çıkarabilir.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Aynen öyle hocam vallaha bebek gibi bakmak gerekiyormuş bı acil işin olmasin veya ne biliyim bı yere geç kalmayasin en hassas parça dikkat etmezsen hemen arıza vermeye başlıyor babam pek dikkat etmezdi araba bana geçince kendine geldi ??

Hocam bı de bı şey soracam hep düşük devir kullanmak olmaz araba boşta iken mi gaza basıp yüksek devire getirmek mi yoksa yük üstündeyken mi yolda mi devirli sürmek gerekir

Bu araclar bosta gaz vermeye gelmz. Soğuk motorda 10 15 sn rolnti calistiktan sonra uygun devirde max 2000 2500 yuruyun yolda isitin ani gaz verme yapmamak lazim. Surekli dusuk devirde kullanmak kurumlanmalara yol acabilir arada sirada hararet ortada iken yol musaitse hfif hafif gazlayin..devirli kullanin sonra norma kullanima devam..Kazasiz belasiz.

Çok teşekkür ederim hocam sağolasın dediğiniz gibi yapacam kazasız belasız sürüşler hayırlı cumalar dilerim

Motor soğukken 2000 devri geçmeyin boşta gazlamayın.

Sonucunuda burada paylaşın ki lazım olanlar ulaşsın.Malum Söz uçar yazı kalır

Turbodan geldigine emin misin 1500 1700 devirde turbo devre de degil egzos manifold contasi açılmıştir manifoldu sag tarafina yani triger tarafina bak siyah duman var ise contadan kaçırıyor yada manifoldun somunu gevsemistir bu nedenle ses yapiyor

Eyvallah buna bakacam teşekkür ederim

SANAYİDE ÜRGÜPLÜLER OTO VAR. HİÇ YOKTAN DİĞERLERİNDEN İYİDİR BEN HEP ORAYA GÖTÜRÜYORUM BİR SIKINTI OLDUĞUNDA. YAPILMASI GEREKİYORSA SÖYLER ONLAR. AMA SIRF PARA KAZANMAK SAĞLAM PARÇAYI DEĞİŞTİRDİKLERİNİ NE DUYDUM NE İŞİTTİM. DÜRÜSTLER DİYE BİLİRİM

Back