_batuozdemir_
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 26 Mart 2022
- Adı
- Batuhan
- Kan Grubu
- AB RH +
- Aracınız
- Doblo
Selamun aleyküm arkadaşlar benim 2012 doblo 1.6 geçen hafta izmitte çalışırken triger kayışını kopardı. Çekiciye yükledik tamirciye çektik. Aldığıız parçalar; triger seti devirdaim pompası ve iticiler. Araç yapıldı usta denemiş sıkıntı olmadığını aöyledi toplam 5.500 lira masraf ettim arabayı aldım 3-4 km sonra motordan bi kurılma sesi geldi ve araç stop etti. Tekrar tamirciyi aradım çekiciye yükledik dükkana çektik bu sefer de eksantrik dişlisini kırmış bu kayışın takıldığı dişli. Ben geçen cuma günü ankaraya geldim çıkma orijinal parçasını aldım dün kargoyla gönderdim bugün ulaştı ama takmamışlar yarın takacaklar. Memlektte her zaman gittiğin ustama sordum durum böyle böyle trigeri yaptırdım bu sefer de dişliyi kırdı dedim. Benin ustam dedi ki; onlar senteyi yanlış ayarlamıştır araba zamansız çalıştığı için dişliyi kırmıştır. Tekrar dişli takıldığında kurtarır sıkıntısız çalışır dedi. Ama izmitteki usta da çalıimazsa motorun rektefiye olacağını söylüyor. Siz bu konu hakkında ne düşüyorsunuz?