triger kayışı için yardım.

Bu benim başıma gelen Yetkili servis 120binde ağır bakım yaptı takılan tirger 147 binde koptu cekiciyle servise gitti yetkili servis komple silindir üst kapak alt kapak eksantrik kam millerine kadar ücretsiz sıfırlandı bu fabrikanın vermiş olduğu iş emri geçerliliği babasının hayrına yapılan bir iş değil fabrika yetkili servise bu konuda ödemeyi yapıp müşteriyi koruyo.bizim sanayideki sponsorlarımızdada bir üyemizde aynı olayda 170binde tirger kopardı sponsor naaptı ücreti DAYCO kayış firmasına tahsil etti.
Yanii boş beleş insanlarda olup kökleyebilirdi @SonYolcu
Helal olsun Yunus başkanım

Bugün 2 yetkili servisten fiyat aldım.
1.servis Ağır bakım yapılacak ve başka paket yok dedi.
Yağı suyu falan hepsine 55000 tl
2. Servis triger seti rulmanları
yağ değişimi yok. 33200 tl
Yarın özel servislere bakacağım.
Triger kayışını maksimum 120 binde değişmesini söylediler.

Son düzenleme:
Bugün 2 yetkili servisten fiyat aldım.
1.servis Ağır bakım yapılacak ve başka paket yok dedi.
Yağı suyu falan hepsine 55000 tl
2. Servis triger seti rulmanları
yağ değişimi yok. 33200 tl
Yarın özel servislere bakacağım.
Beykar nediyo abi

Beykar 55000 tl dedi tutumlarını sevmedim.
Yılmazların tutumu daha iyi 33200 dedi. Yağ değişimi yok.

Beykar 55000 tl dedi tutumlarını sevmedim.
Yılmazların tutumu daha iyi 33200 dedi. Yağ değişimi yok.
Yedek parça listesi yaptır ustana listeyi bizim sponsor evren yedek parça ile görüş ustana işçilik konusunda anlaş

Siz sanayide yaptırmaya devam edebilirsiniz. Yanlış bilgi veriyorsunuz her 60 bin km de V kayışı her 120 bin km'de rulmanlar değişir önce öğrenip ondan sonra bilgi vermeniz sizi okuyan kişilerin faydasına olacaktır.
(link)
Benim kitapçıktada tam dediğim gibi yazıyor ne yapacağız kaldiki 120 binden önce sıkıntı çıkarmıyor 60 binde o kayışta orjinal yada kaliteli olduğu taktirde zamanı çok dolmamışsa çatlak dahi olmuyor.Ezberimden konuşmuyorum bir km veriyorsam kitapçıktan veriyorum kafadan atmıyorum

Aracın üretildiği yılın bakım kitapçığıdır.Eski araca yeni kitapçık baz alınmaz bakım tablosu olarak.Euro6 motorlar için farklıdır zaten kılavuzu da farklıdır.İşi bilen kullanıcı zamanında yağını değiştirip orjinal filtre ve kaliteli yağ kullandığında, yığdırma yapmadığında 200 bin km üzerine çıkan zincirlerde var.Ama kitapçıktan yıldan bağımsız olarak 160 bin km yazmaktadır.
Bu
Aracın üretildiği yılın bakım kitapçığıdır.Eski araca yeni kitapçık baz alınmaz bakım tablosu olarak.Euro6 motorlar için farklıdır zaten kılavuzu da farklıdır.İşi bilen kullanıcı zamanında yağını değiştirip orjinal filtre ve kaliteli yağ kullandığında, yığdırma yapmadığında 200 bin km üzerine çıkan zincirlerde var.Ama kitapçıktan yıldan bağımsız olarak 160 bin km yazmaktadır.
fabrikanın koyduğu sağlam km zincir trigerde bakımlar düzenli yapıldığı taktirde 200 bin km lere rahatlıkla çıkılıyor bu üst kasalarda yazılan bir bilgi mesela d2 kasalarda 120 bin yazar parantez içinde 240 bin yani km aralığı bakım durumuna göre çok genişliyor bendeki 180 bin yaptı sorun yok ses yok fabrika 160 bin yazmış diye orada değişmem mi gerek 280 binde değişeni gördüm fabrika servise garanti açısından sağlam olsun diye bir km aralığı vermiş.Kayış trigerde bu daha kısa 120 bin yazar yada km yapmamışsa ömür dolduğunda 5 yıl yazar ama burada 8-10 yılda 100 bin civarı yapıp değişmemiş olan çok kişi gördüm sağlam olması açısından değişlmesini tavsiye ediyorum yani kitapçık okuyorum ezberden uydurmuyorum

Bunu yetkili servise gittiğimde soracam
Adaş dediği gibidir ama zincir 160 binin çok daha üzerine çıkabilir uzama yapması genelde bakımsızlıktan yanlış yağ seçimlerinden olur.Kayış km yapmasan bile araç olduğu yerde yatsın tıpkı lastiklerde olduğu gibi onda da çatlamalar oluşabilir bunu için hangisi erken dolarsa onu üzerinden bakım yapılır ömür 5 yıl denmiştir ama daha fazla gidiyor face sayfasında ve burada gördüm 10 yıl civarında değişmemiş olanları

Benim kitapçıktada tam dediğim gibi yazıyor ne yapacağız kaldiki 120 binden önce sıkıntı çıkarmıyor 60 binde o kayışta orjinal yada kaliteli olduğu taktirde zamanı çok dolmamışsa çatlak dahi olmuyor.Ezberimden konuşmuyorum bir km veriyorsam kitapçıktan veriyorum kafadan atmıyorum
D2 kasa V kayışı ile D3 kasa V kayışı arasında fark var mı km yapmasına göre yıpranma veya kalite olarak? Mesela benim araç 58 bin km'de ilk sahibiyim kitapçık 60 bin yazmış değişim için.V kayışı ömrünü tamamlayınca kopmadan önce ses yapıyor mu? D3 kasa V kayışı hiç değişmeyen araçların kaç km'de kopmuş olduğunu okudunuz mu veya gördünüz mü merak ettiğim için soruyorum.Triger kayışında da dediğiniz gibi 120 bin km'yi km yapmayıp yıl olarak 10 yıl dolduğunda değiştireni bende gördüm.Ama kayışta çatlamalar başladığı görüldü değişim sonrası.

lastik kayislar ses vs yapmaz koparsa kopar kopmasini beklememek gerek.zincir ses yapar cunku gevser.v kayislari ve lastik trigerlerin ses yapmasi olmaz.lastik olanlarda ses sadece kayisin dolasimini saglayan gergi bilyalarindan olur o da gergi bilyalarinin bozuldugindan kaynakli.yani kisaca lastik olanlar hwrhangi bir isaret vermez kopmadsn once

2017 1.6 premio için de ağır bakımı 55 000 tutar mı?

S.a yetkili servis ağır bakıma 44 bin fiyat verdi bana

Ataşehirde birmot da yaptırayım diyorum 185000 de alalı 10000 km oldu ama içim rahat değil

Valla dışarıda parça fiyatı 8 10 bin arası bence çok 44 bin

Ya benim niyetim enjektör rulman kayış fren hepsine bakım yaptırmak çünkü marşa bastım mı en az 350 km yol yapıyorum

Arkadaşlar iyi günler.
bir yağcı da
Castrol 4.5 litre yağ. Ve filitre değişti. 1300 TL
Özel servis te triger seti değişimi 10000 TL.
Toplamda 11300 TL.
Yaptırdım hadi hayırlısı.

Back