Trafikte ''makas'' atana hapis cezası geliyor

geremy

Onursal Kurucu
Emniyet Genel Müdürlüğü, trafikte "makas atma" olarak da bilinen kısa aralıklarla birçok kez şerit değiştirip vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan sürücülere, 2 yıla kadar hapis ve bin 400 lira para cezası verilmesini öngören yeni bir düzenleme hazırladı.

alıntıdır

sol şeridi tıkayanlar için ne hazırladılar acaba?

çoookkk çalışma yapmak gerek çoook

yerinde bir uygulama olmuş, adam gibi gitmek varken neyin tribine girip makas atıyolarsa anlamıyorum.

yerinde bir uygulama olmuş, adam gibi gitmek varken neyin tribine girip makas atıyolarsa anlamıyorum.
katılıyorum

Valla çok yerinde olmuş.. Hele de bizim gibi sakin şehirlerde araç kullanıp, arada istanbula gelenler için daha iyi olmuş.. Biz alışkın değiliz öyle sağa sola zik zag çizenlere...🙂

Uygulanabilirse devrim olur. Çok lazım böyle bir yasak İstanbul trafiğine.

Hahaha...
İstanbul trafiği hiç akmayacak artık.

Elbette kazma gibi zırt pırt şerit değiştirip işin cılkını çıkaran apaçi kılıklılara hapis de yetmez, servis etmeden önce sos niyetine ıslak kızılcık sopası lazım ancaak; selektör, korna vs tanımadan babasının malı gibi şeridi kapayan, sağ boş olduğu halde yol vermeyen "menapozlu teyze" kılıklı dikiz aynası kullanma özürlü sürücüleri nasıl geçeceğiz acaba?

Kişisel görüşümdür tabi, kimse katılmak zorunda değil ama böyle anı kurtarmak için yapılan ve işi daha da zora sokacak kaytarma çözümler yerine, daha zor ama radikal çözümler denenmeliydi. Ne mi: EĞİTİM mesela.

Paylasım ıcın tesekkurler

yerınde bı karar ama bende umut abıye katılıyorum adam solda 70 le gıdıyor hemde otobanda

zaten sollama yasak değilki beyler, makas atmak ile sollamak farklı şey, istediğin kadar solla et ama aniden şerit değişip önüme kırma diyor kısacası yasa.

Boş yolda makas atana fazla lafım yok açıkçası yol boştur adamın kimseye zararı olmaz ama yol boş olsa bile tamponuma dayanıp birden kıvırıp yanıma geçiyor sonra aniden ünüme milimle tekrar geçiyor bu beni sinir ediyor. Yol boş ak git dimi,

zaten sollama yasak değilki beyler, makas atmak ile sollamak farklı şey, istediğin kadar solla et ama aniden şerit değişip önüme kırma diyor kısacası yasa.

Boş yolda makas atana fazla lafım yok açıkçası yol boştur adamın kimseye zararı olmaz ama yol boş olsa bile tamponuma dayanıp birden kıvırıp yanıma geçiyor sonra aniden ünüme milimle tekrar geçiyor bu beni sinir ediyor. Yol boş ak git dimi,

Hanefı çok guzel yasa ınşalllah uygulanır kımsenın mal ve can guvenlıgını tehlıkeye atamaya hakkı yok

Back