Titreme yapıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zaff34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zaff34

Daimi Üye
merhabalar aracım 2010 model Doblo Safeline..Bu sabah işe gitmek için evden çıktım..Yolda herhangi bir sorun olmadı...İşyerine geldiğimde otopark ta geri manevra yaparken araçta titreme oldu.Önce önemsemedim ancak ileri manevra yapmak için 1. vitese aldığımda daha şiddetli titreme oldu.Bunu bir kaç kez denedim emin olmak için..kalkışta inanılmaz derecede titreme yapıyor..Neden kaynaklanabilir bir fikriniz varmıdır ?

NOT : Aracın km si 31.300

baskı balata diye düşünüyorum

kalkış problemleriini genelde ilk önce debriyaj ve volan dişlisinde ararız ama 30 bin km civarındaki araçlarda debriyajın sorun çıkartması (çok kötü bir sürücü değilseniz) zordur.

aldığınız yakıtla ilgili bir sıkıntı olabilir.eve dönerken aracınızın tepkilerini yeniden inceleyin.hararet göstergesini de kontrol ederek aracınızı deneyin.sorun devam ediyorsa akşam konuyu enine boyuna tartışalım.

benim eski d2 kasada bu sorun hep oluyordu baskı balata değiştirince düzelmişti

kalkış problemleriini genelde ilk önce debriyaj ve volan dişlisinde ararız ama 30 bin km civarındaki araçlarda debriyajın sorun çıkartması (çok kötü bir sürücü değilseniz) zordur.

aldığınız yakıtla ilgili bir sıkıntı olabilir.eve dönerken aracınızın tepkilerini yeniden inceleyin.hararet göstergesini de kontrol ederek aracınızı deneyin.sorun devam ediyorsa akşam konuyu enine boyuna tartışalım.

aynen.o km de baskı olmaması lazım.

benım d2 kasada 40 binde değiştirmiştim baskı balatayı ama benımkı fabrikadan hatalı gelmişti

zafer ai chip tuning yaptırmıştın dimi 105 hp ye çıkmıştı 1.3 multijet. acaba onun bir yan etkisi olabilir mi motora.

Doblodan önceki arabamın ilk debriyaj seti değişikliğini 95.000 km de yapmıştım..Aracı 20 binde almıştım yaklasık 70-75 bin km civarında yol yaptıktan sonra değiştirmiştim ( Linea ) servisle görüştüm bugün..Şanzuman kulağında da sorun olabileceğini söyledi..Baskı balatadan olacağını sanmıyorum..Yakıt konusunda haklı olabilirsiniz..Zira kimseye güven olmuyor son yakıtımı Shell den almıştım..İş dönüşü yine titremeye baktım ..Aracın hararet göstergesi yükseldikçe titreme azaldı gibi ancak tam olarak kesildiğini söyleyemem

zafer ai chip tuning yaptırmıştın dimi 105 hp ye çıkmıştı 1.3 multijet. acaba onun bir yan etkisi olabilir mi motora.

Fethi ondan olacağını sanmıyorum..Öyle bişey olursa o servisi yakarım.. 🙂

sadece bir fikirdi abi 🙂🙂🙂

aman allah sorunla problemle karşılaştırmasın inşallah abi.

motor kulaklarında sorun olabilir ama bana baskı balata gibi geliyor çünkü bizimde d1 dobloda olmuştu 60 binde değiştirdik ama bence çok erken bakalım d3 nekadar gidecek

geçmiş olsun.
baskı balata seti ömrü kullanım şartlarına ya da üretim hatalarına bağlı olarak o km.lerde de bitmiş olabilir. umarız daha basit bir sorundur..

bence öncelikle deponuzdaki yakıtı bitirip farklı ve kaliteli bir istasyondan yakıt alın.problem devam ederse tekrar bakalım.

Back