2-3 sene önce başka bir arabaya teyp taktırmaya gittiğimde teypçinin arabasında da tesisat vardı. tesisatı açmadan önce bi kabloyu bi yere bağladı işimiz bitince de söktü. sanırım bu açma kapama butonu görevi görüyordu. ama ben her şey teybe bağlı diye biliyorum.
aracınız 2007 modelmiş. aküsü ilk aküsü mü peki?
muhtemelen tesisattan kaynaklanıyor.benim arabada tesisat var aynı sorun bendede olmustu daha sonradan kontağa baglattım yani kontak açılmadan tesisat çalışmıyor,istersen bu sekilde deneyebilirsin,yüklü bir tesisatın varsa araba çalışmadan tesisatı açarsan aküyü bitiriyo.
anfi varsa olay tamamdır o bitirir akünün işini 🙂muhtemelen tesisattan kaynaklanıyor.benim arabada tesisat var aynı sorun bendede olmustu daha sonradan kontağa baglattım yani kontak açılmadan tesisat çalışmıyor,istersen bu sekilde deneyebilirsin,yüklü bir tesisatın varsa araba çalışmadan tesisatı açarsan aküyü bitiriyo.
yüklü bir tesisat değil anfi bass ve kolon var sadece
tesisattan önce böyle bi problem olmuşmuydu? olmadıysa tesisatta kaçak vardır
ayrıca bilindiği gibi doblolarda teyp kontaktan bağımsız çalışıyor yani dolayısıyla anfi hep devrede oluyor o bakımdan aküyü bitirmiştir.
abi tesisat olayını çok bilmem ama bi ara bende merak sarmıştım ve piyasada o dediğin özelliğe sahip olmayan anfi çok fazla var. yani teyp açık olsada olmasada kendini devre dışı bırakmayıp azda olsa akım çekiyorlar. Arkadaşın kullandığı anfiyi bilmediğim için öyle yazdım yoksa doğrusu senin dediğin şekilde 🙂tesisattan önce böyle bi problem olmuşmuydu? olmadıysa tesisatta kaçak vardır
ayrıca bilindiği gibi doblolarda teyp kontaktan bağımsız çalışıyor yani dolayısıyla anfi hep devrede oluyor o bakımdan aküyü bitirmiştir.
Hanefi kardeşim teyp kontaktan bağımsız çalışsada eğer teyp açık kalmamışsa ve sisrem doğru bağlanmışsa yani teyibi açtığında anfiye açıl komutunu gönderen Remote. Control kablosu bağlanmışsa. Teyibi kapadığında. Anfide off olur ve ve akım çekmez. Sanırım sorun teyip açık unutulmamışsa başka yerde
anladım abide bana denk gelmişti o dediğin anfilerden, demekki onlar oto için değilmiş. yanlış bilgilendirme için sorry7yanlış bilgi Haneficim remote kontrol girişi olmayan anfi (OTO) ANFİSİ olmaz zira oto anfileri yüksek amper çeker dolayısı ile akümlatörü hemen bitirir o yüzden gerçek anlamda oto tesisatlarına araç stop halde iken kullanmak üzere 1 farad 2 farat kondansitör konur senin dediğin şekildeki tek anfi oto içim patates soğan anfisidir kardeşim