vetbatu
Yeni Üye
Doblo- Kayıt
- 13 Temmuz 2023
- Adı
- Batuhan TOPKAÇ
- Kan Grubu
- A RH +
- Aracınız
- Doblo
Enjektörlere bir baktır işeme yapıyor olabilir . Değişim zamanı geldi ise mazot filtresini orjinali ile değiştir sonuç alırsın diye düşünüyorum.Sa herkese. Aracım 2011 1.6 105 d3 kasa
Aracın çalışmasında çekiminde hiçbir sorun yok ama araba soğukken ilk çalıştırdığımızda 5 10 km kadar yolda giderken 2000-2500 sabit gazda tekleme yapıyor sonra kendiliğinden geçiyor. Neden yapar ?
Ekstra olarak araçta duman atma var gri siyah kar
1. aracın ilk aşamada test cihazına bağlatın arıza varsa arıza kodları üzerinden yola çıkın. tesisat ya da parça arızası olabilir. bazı arızalar arıza lambası yakmayabilir.
2. yakıt sistemini kontrol ettirin. yakıt filtresi, yakıt pompası, enjektör vb.
4. muhtemel nedenlerden bir diğeri ise map ve maf sensörleri, egr ve turbo
Evet önceki bakımda değiştirmedim 18000 km oldu değişmeyeliEnjektörlere bir baktır işeme yapıyor olabilir . Değişim zamanı geldi ise mazot filtresini orjinali ile değiştir sonuç alırsın diye düşünüyorum.
Araca işlem yapılmadan sorunum enjektörden olduğunu anlaşılır mı?o halde enjektör revize ettirin randıman vermiyor ise değişimi gerekecek.
Ayrıca yakıt ta önemli bir faktör bazen temiz olmayan yakıtta tıkanmaya sebebiyet verebiliyor. Dikkatli olmak lazım.Evet önceki bakımda değiştirmedim 18000 km oldu değişmeyeli
Hocam shellden başka yakıt girmedi aracaAyrıca yakıt ta önemli bir faktör bazen temiz olmayan yakıtta tıkanmaya sebebiyet verebiliyor. Dikkatli olmak lazım.