tedbirinizi alın sizede olabilir

arsenlupen

Daimi Üye
Modeli
Renk
beyaz
selam arkadaşlar. dün akşam yolda giderken birden araç kasmaya başladı motor devirsiz ve vuruntulu çalışmaya başladı motor arıza lambası yandı. start&stop devre dışı kaldı motorunuzu kontrol ettirin yazısı çıktı. dedim patlayacak heralde hepbi birden olunca 🙂
neyse tamirci arkadaşı aradım getir pc ye bağlayalım dedi. sonuç olarak bağladık ve 3. enjektörle alakalı bişeyler sıraladı. sökmeye başladık motorun üst kısmını bundan sonrası resimle daha iyi anlaşılır
M6rrz2.jpg

tabi bunu tesadüfen görüyoruz.
pRLlqq.jpg

ikinci resimde gördüğünüz gibi motor üzerinde bulunan hava filtresi kutusunun arkadaki bağlantı tırnağı motor tesisat kablosuna yakın bir yerde bulunuyor. nasıl olur böyle bi arıza meydana gelir çözemedik ama bu ilerde başka doblolardada çan yakacağa benziyor. motor kablo tesissatı değişmasi gerekir ileri seviye problemlerde biz kabloların zarar görenlerine aynı kalınlıklarda kablolarla ek yapıp lehimledik ve güzelce sardık. şimdi bi problem yok herşey normal 🙄

demek istediğim sizde konrtol edin kablolar o bölüme çok yakın ise cırt kelepçe tarzı bişeyle uzak bir yere sabitlemeniz. bu arada motor tesisat kablosu komplesi için 1500-2000 lira civarı fiyatlardan bahsediliyor. artı beyinlerinde yanma ihtimalinide unutmayın.

önemli bir konu geçmiş olsun

Geçmiş olsun Allah beterinden korusun

Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun olacağı varmış acaba neden yaptı merak ettim

sanırım motor titreşiminden dolayı ayağın kabloya olan sürtünmesinden dolayı ordaki kablo izolesi ve kablolar zarar gördü. birde hava filtresinin takozları eskimiş olabilir oda hava filtre kitinin sarsılmasına sebep oluyordur. ama enteresan olan kablo çok yakın o bölgeye arkadaki izoleli saca motor ve kokpiti ayıran bölüme sabitlenebilirdi. ben olayı ucuz atlattım ama beyin yakabilir yada daha büyük masraflar açabilir bi sorun bu ve d3 lerde önlem alınmazsa çok canlar yakabilir diye düşünüyorum. tedbirinizi alın derim 😉

Geçmiş olsun
İlk başta büyük bir arıza gibi görünüp sizi korkutmuş ama neyseki
siz dikkatiniz sayesinde elektrik kablo tesisatından kaynaklanan
arızayı bulup sorunu çözmüşsünüz
D3 lerin bagaj kapağı silecek,stop ve plaka lamba elektrik
tesisat kablolarındada bagaj kapağını aç kapa yaparken bunun gibi
kırılmalar oluyor onuda bu şekilde kırık kabloları ekleyerek
halletmiştim servise gitsen komple tesitatı değiştirir bir sürü masraf olur

o zaten ayrı bir sıkıntı plakalık stop sürekli elden geçiyor ayrıyetten park ampülleri falan
bence genel olarak kablo tesisatında problem var diye düşünüyorum.

geçmiş olsun farkına varmanız ucuza atlatmanıza neden olmuş.

çok ilginç tekrardan geçmiş olsun.

Cok gecmis olsun hocam

geçmiş olsun.. bilgi için teşekkürler.

geçmiş olsun.

@www.akdenizelektronik.org

Şeytan kulağına. Allah'a şükür daha hiçbirinde tık yok. Elektrik aksamında bir lamba bile değiştirmedim.

@MEHMET78
Aman maaşallah diyelim

@volkan guney
cümlemize inşaallah diyelim.

Geçmiş olsun

Back