Team Doblo Sigarayı Bırakıyoruz Kampanyası

SLM ,ARKADAŞLAR.TEKRAR YAZIYORUM SENE 1976 DOKTOR SIGARA İÇİYONMU DEDİ BENDE EVET DEDİM. SÖYLEDİĞİ SÖZ;ÖLMEK İSTEMİYORSAN, O SENİ ÖLDÜRMEDEN SEN ONU SÖNDÜRECEKSİN DEDİ ÇEKMECEDE O ZAMININ SAMSUNUNDAN İKİ PAKET VARDI DR. GİDİNCE HANIMA O PAKETLERİ ÇÖPE AT DEDİM. HANIM ONLARI İÇTİKTEN SONRA BİDAHA ALMAZSIN DEDİ.BENDE İÇMİŞ SAY AT DEDİM VE ATTI. O GÜN BU GÜN BİR FIRT ÇEKMEDİM.TAM 39 SENE OLDU.BU YAZDIKLARIMIN TAMAMI GERÇEK.TÜTÜNÜ BIRAKAN ARKAŞLAR İRADENİZ VE SAĞLIKLI YAŞAM ARZUNUZ SAYESİNDE BAŞARACAĞINIZA İNANIYORUM.SLM MEVLÜT AMCA.

İnşallah Mevlut emmi. İlk başta bu yolda yalnız yürüyordum şimdi 3 kişi olduk inanıyorunki daha katılan arkadaşlar olaçak kendilerine öz güven gelinçe.

@m_atost: 116145, member: 7057
Kesinlikle ""Antepli u dönüşü yapma!!! ""

@mesut170

U dönüşü yapmaz ama O dönüşü yapar 😀 😀

Hey maşallah.

Bugün 5. gün ve hava tertemiz. "No smoking,yes life"

Ben bugün sağlığımn ve ailem için sigara içmedim (çalıntıdır 😀 😀 😀 )

Arkadaşlar zafer bizimle, olacak bu iş.

ilk 3 gün , ilk 10 gün ,ilk 1 ay ve son olarak ilk 3 ay çok tehlikeli imiş.
ilk 3 ayı atlatırsak sigaraya başlama ihtimalin çok düşük oluyormuş.

Sigara illetinden kurtulmaya çalışan bir kişinin vücudundaki değişiklikleri sıralayacak olursak;

"6 SAAT SONRA
Kalp atışlarınız yavaşlıyor ve kan basıncınız düşüyor.

BİR GÜN İÇİNDE
- Neredeyse tüm nikotin kanınızdan atılıyor.
- Kandaki karbon monoksit seviyesi düşüyor ve oksijen kaslara ve kalbe daha rahat ulaşıyor.
- Parmak uçlarınızdaki ısı artıyor ve elleriniz daha az titriyor.

BİR HAFTA İÇİNDE
- Tat ve koku alma duyunuz gelişiyor.
- Akciğerlerinizin normal temizleme sistemi tamire başlıyor, vücuttaki katran mukus ile dışarı atılıyor.
- Kan değerleri ve C vitamini gibi koruyucu antioksidanlar yükseliyor.

İKİ AY İÇİNDE
- Hırıltı ve öksürüğünüz azalıyor.
- Bağışıklık sisteminiz güçleniyor ve böylece bakterilerle daha iyi savaşabiliyorsunuz. - Kanınız daha az kalın ve yapışkan, ayrıca el ve ayaklarınıza kan akışı daha güçlü.

ALTI AY İÇİNDE
- Akciğerleriniz daha iyi çalışıyor, daha az balgam üretiyor.
- Kendinizi daha az stres altında hissediyorsunuz

İKİ İLE BEŞ YIL İÇİNDE
- Kalp krizi ve inme riskinizde büyük bir düşüş var ve bu risk zamanla da azalacak.
- Kadınlarda beş yıl içinde rahim kanseri riski hiç sigara içmeyen bir kadınla aynı düzeye iniyor

ON YILDAN SONRA
- Akciğer kanseri riskiniz içen birisine göre azaldı.

ONBEŞ YILDAN SONRA
- Kalp krizi ve inme riskiniz hiç sigara içmemiş biriyle neredeyse aynı seviyede.
Alıntıdır."

Başlamasaydık bu illete iyiydi ama Allah beterinden korusun herzaman için.
20 yıldan sonra bırakırsam gerçekten ailem için evlatlarım için çok iyi olacak.
Şayet içersek çocuklarda bizden etkilenecek özelikle ergenliğe geçişlerde bu illete başlama ihtimallari içmeyen anne - babaya oranla %50 daha fazla olduğunu tahmin ediyorum.Hatta bizim kadar şanslı olmayadabilirler.şimdi öyle bir zamandayızki,Anatem gibi uyuşturuyla savaş kurumunun bahçesinde dahi uyuşturucu ürün satılabiliyor.sentekiktir,bonzai dir millet para kazanmak için ilkokullarda bile gençlerimizi zehirleyebiliyorlar. Burada bizlere, annne-babalara ve genç arkadaşara büyük görev düşüyor.sigarada en az onlar kadar tehlikelidir.Çünkü bu uyuşturucu maddeler sigaradan sonra başlamıştır.Başlayanların sonlarınıda medyadan görebiliyoruz.Şayet ölmezde sağ kalırsa...

Temiz bir hayat temiz bir gelecek için bütün Teamdoblo arkadaşlarımı bu kampanyaya davet ediyoruz.

Saygılarımla...

Maasallah iradesine hukmedebilen arkadaslara.. Yilmadan devam edin insallah...

Buda benim

Dosyalar

• 2015-03-25-13-44-56.png
    2015-03-25-13-44-56.png
    189 KB · Okunma: 37
SLM. ARKADAŞLAR;TİCARETDE ZARARIN NERESİNDEN DÖNERSEN KARDIR. DERLER. BU SÖZ SAĞLIK İÇİNDE GEÇERLİDİR. İÇENLERİ BIRAKMAYA DAVET EDİYORUM.. SLM MEVLÜT AMCA.

SLM SIGARAYI BIRAKAN ARKADAŞLARIN MESAJLARINI OKUYORUM. ÇOK GÜZEL ÖRNEK OLUYOR. BENİM 39 SENE OLDU. SLM MEVLÜT AMCA.

Ben çok mutluyum suan . Çok kilo aldım ama varsın olsun . Sağlık gibisi yok . Cüzdanım sayemde para gördü be 🙂 ne çok para harciyormusuz meğer .

14. Gün

Ben bugün sağlığım ve ailem için sigara içmedim.

Cok şukur saglam ve emin adımlarla yola devam ediyorum.

Bugün 6. gün ve hava tertemiz. "No smoking,yes life"

Ben bugün sağlığım ve ailem için sigara içmedim (çalıntıdır 😀 😀 😀 )

depresyondayıııııııımmm 😀 😀 😀
zor tutuyorum
ha gayret biraz daha dayan az kaldı kurtulmana,
Ama bişey söyliyeyim mi,
organlar dile gelse konuşsa bana resmen trip atıyorlar hacı.
😀 😀 😀

Ben bugün sağlığım ve ailem için sigara içmedim (çalıntıdır 😀 😀 😀 )

Calinti dell. Katilimcilarin gunluk tekmilidir. 🙂 🙂

@efsane05
SLM AHMETCİĞİM. KOLAYI HERKES BAŞARIR, ÖNEMLİ OLAN ZORU BAŞARMAK. BAYA KOLAYLADIN. SLM MEVLÜT AMCA.

@m_ates27
SLM MUSTAFACIĞIM. TEŞVİKE DEVAM. İNŞALLAH SAYIDA ARTIŞ SAĞLARIZ. SLM MEVLÜT AMCA.

çenem ağrıdı sakız çiğnemekten 😀 ama herşeye rağmen durmak yok devam inşallah başaracaz.
ama beklenen olmuyor gibi.böyle bir kampanyada katımcı sayısı 3 kişi.🙁

@m_ates27

Hm bende herkes kendi sloganını hazırlıyo sanmıştım.🙂
Ok bana uyar yeterki şu illeti bırakayım.

Back