Tavsiye

Mehmet_4351

Yeni Üye
Doblo
Adı
Mehmet
Kan Grubu
0 +
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2020
Renk
GRİ
Değerli dostlar iyi akşamlar.2020 doblo premioplus 1.6 120 ile aranıza katıldım.aracım 80 binde.bu tarz araç hiç kullanmadım alışmaya çalışıyorum. siz profesyonellerden her konuda tavsiye bekliyorum. ( forum da daha önce konu açıldıysa kusura bakmayın işlerimden dolayı şuan için okumaya fırsatım olmadı .
-filtrelerini ve bütün yağları değiştirmek istiyorum
yetkili servistemi yaptırmam lazım (yakın zamanda yaptıran varsa fiyat tahmini ne kadar tutar)yada orjinal parçalarla özel servistemi.
- triger v kayışı devirdaim değiştirmem lazımmı bu km de

Hayırlı uğurlu olsun triger ve v kayış degişiminde km ve yıl olarak 2 faktör vardır 2020 model olarak 5 yılını tamamlamış bu nedenle değiştirmenizde fayda var kopması durumda çok hoş seyler yaşanmaz kesinlikle devir daimi değistirin
-bakım konusunda fiat araçlara bakan ustaları bulun sorun yaşamazsınız
kendi tecrübelerime dayanarak bir usta araça saf su yerine çeşme suyu koyuyorsa oradan uzaklasın 😄

Aynı araca sahibiz. Performanslı araç. Biz ikinci sahibiyiz hiç serviste bakım yaptırmadık. Ağır bakımlarını 100 bin kmde yaptırdık. Yan sanayi parçalarda direkt performans düşümü yaşarsınız. Orijinal parçalardan yana olun. Servis önerimdir ama malum fiyatları çok pahalı. Düşük devirde kullanmayın 2700 devirde vites değiştirmeye çalışın. 2 den 1 e mümkün oldukça atmayın çünkü arabayı çok sarsıyor. Ya şimdi ya da ağır bakımlarını yaptırınca fren, direksiyon, antifriz gibi sıvıları değiştirin. Orijinal parça için internet alışverişi seviyorsanız onlineyedekparca güvenilir. Orijinal yağı 0w20 veya 0w30 tam hatırlamıyorum ama ağır bakımdan sonra biz 5w30 a geçtik.

Aynı araca sahibiz. Performanslı araç. Biz ikinci sahibiyiz hiç serviste bakım yaptırmadık. Ağır bakımlarını 100 bin kmde yaptırdık. Yan sanayi parçalarda direkt performans düşümü yaşarsınız. Orijinal parçalardan yana olun. Servis önerimdir ama malum fiyatları çok pahalı. Düşük devirde kullanmayın 2700 devirde vites değiştirmeye çalışın. 2 den 1 e mümkün oldukça atmayın çünkü arabayı çok sarsıyor. Ya şimdi ya da ağır bakımlarını yaptırınca fren, direksiyon, antifriz gibi sıvıları değiştirin. Orijinal parça için internet alışverişi seviyorsanız onlineyedekparca güvenilir. Orijinal yağı 0w20 veya 0w30 tam hatırlamıyorum ama ağır bakımdan sonra biz 5w30 a geçtik.
ağır bakımlarını özel servistemi yaptırdınız.hangi marka sarf malzemesi kullanıldı acaba .teşekkürler

ağır bakımlarını özel servistemi yaptırdınız.hangi marka sarf malzemesi kullanıldı acaba .teşekkürler
Evet özel serviste yaptırdık. Fiat'ın çoğu parçası OPAR. Biz de OPAR'dan yana olduk.

2022 modeli var 1.6 benimde hayırlı olsun bu arada. Aralıkta değiştim yetkili serviste yağ ve filtre bakımlarını. Yaklaşık 9.750 tuttu yani dışarı ile kiyasliyip değiştirebilirsin istediğin yerde. Opar marka filtre ve opar marka yağ kullanılmış. Araçta ne özellik arıyorsun bilmiyorum ama eğer hacim arıyorsan ve ailecek kalabaliksaniz gezmeyi seviyorsan aşırı memnun kalacağına emin olabilirsin. Benim port bagajım var sürekli takılı kalır uzun yol yapsam şehir içinde sürsem bile çıkartmam sandalyem masam mangalim semaverim hersey mevcut. Araç hepsini kaldırabilecek kapasitede. Tekrardan hayırlı olsun aramıza hoşgeldin.

2022 modeli var 1.6 benimde hayırlı olsun bu arada. Aralıkta değiştim yetkili serviste yağ ve filtre bakımlarını. Yaklaşık 9.750 tuttu yani dışarı ile kiyasliyip değiştirebilirsin istediğin yerde. Opar marka filtre ve opar marka yağ kullanılmış. Araçta ne özellik arıyorsun bilmiyorum ama eğer hacim arıyorsan ve ailecek kalabaliksaniz gezmeyi seviyorsan aşırı memnun kalacağına emin olabilirsin. Benim port bagajım var sürekli takılı kalır uzun yol yapsam şehir içinde sürsem bile çıkartmam sandalyem masam mangalim semaverim hersey mevcut. Araç hepsini kaldırabilecek kapasitede. Tekrardan hayırlı olsun aramıza hoşgeldin.
Hoşbuldum Okan bey kardeşim teşekkür ederim. dediğiniz gibi gezmek için aldım geniş olduğu için . değişik geliyor şuan büyük olduğu için zamanla alışacağız inşallah

Bir kelime ile yan sanayi yağ filtresi yüzünden motor yiyebilirsiniz. Servis pahalı diyenlere aldırmayın sanayide dışı opar içi sahte filtrelere dikkat edin.

Back