Doblo TAVAN İÇİN LED AMPUL

@mesut170
Led ampuller normal ampul gibi direk geçiş yapmıyor bundan dolayı yanmaya devam ediyor. yani çift taraflı ampulün orada görevi var onu iptal edemiyoruz. bundan dolayı led ampulu sadece ek olarak bağlayabilirsiniz. örneğinin fotosunu atarım isterseniz. bu arada ek atacaksanız da ampulün bağlantı ayaklarından çekmeniz gerekiyor elektriği bilginiz olsun. düşük seviyede yanma olayı kısa vadede sıkıntı olmaz ama uzun vadede sıkıntı yaratabilir gördüğüm kadarıyla led sayısı epey fazla.

@Deamoss
7 ile 10 Ek bekledikten sonra komple elektriği kesiyor ve sönüyor hemen sönmesini isterseniz + - arasına 1k lık direnç koyabilirsiniz

@yncosman60

Aracın içerisinde o kadar beklemedim ama kitleyip gittikten 20 dk sonra içerisinde açık kalmış herhangi bir şey söner değil mi ?

@Deamoss
bende ilk taktığımda aynen öyle durumdu akşam aracı kitledikten sonra eve gittim 1 saat sonra gittim ve yanmıyordu
Şuan öndeki aydınlatma giderken bike yanıyor

aynı durumdan bende müzdarip oldum led ışıklar kısık bir şekilde yanmaya devam ediyor araç içinde kararak azalıp kapanan ampüller led ışıkta olmuyor bende tekrar orjinal ampüllerini taktım.

ornegin fotosunu gorebilirmiyim acaba.benimde ayni sorun var kapilar acikkan normal led yaniyor kapi kapaninca kisik yaniyo ama sizin gibi degil sabaha kadar yaniyo 🙂

@melrock arkadasimiz dogru ve eksizsiz sekilde bilgi vermis.

Yalniz.mesut abi zamaninda led aydinlatma olayina bende cok takmistim aldigim led sofit ampuller acik kaliyor yolda gozumu aliyordu geceleri sonra bu senin aldigindan aldim bi gun kapilar acikken dumanlar ciktigini hatta alev.ciktigini gordum tavan lambasindan sonra hemen kutup basini soktum lambayi soktugumde yanmadan dolayi plastik aksamda erime ve kararma mevcuttu bende orjinal ampullerini geri taktim
Led ampullerin canbus ozellikli olanlarindan alirsaniz onlar direnclidir acik kalma olayi olmaz

P_20161213_180008.jpg
Bendeki durum bu eskiden bu kadar değildi ledler yavaş yavaş geçmeye başladığından çoğaldı

Kilitledikten 20 dk sonra sönüyorsa bir sorun teşkil etmez o zaman.

Kilitleyip içinde 20 dk oturdum. Sönüyor.👍

@Deamoss
bende aracı kitledim 2. 3 saat sonra yanına gittim yaniyodu eskiden böyle değildi yeni oldu

@dnzrdm
P_20161213_172016_p.jpg
P_20161213_171543_p.jpg
P_20161213_171543_p.jpg

resimde görülen lamba bağlantı ayaklarından + ve - yi alırsanız ve yuvasına da orjinal ampul bağlarsanız benim yaptığım sistemi yapabilirsiniz. Haricinde mantıklı bir çözüm yolu yok çünkü bu lambalara sürekli elektrik geliyor elektriği kesme gibi bir durum söz konusu değil. Ben hafta sonu 2 saat boyunca bu arabanın arka tesisatıyla uğraştım söylenenlerin çoğunu test ettim direnç hariç . (Ek iş olarak elektrik tesisat işleri yapmaktayım.)

ASUS_T00J cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende çok uğraştım fakat arka tarafta ki kısık yanma olayına düzgün bir çözüm bulamadım kaplar açılınca yanacak konumda kapı kapalı iken 20 dakika sonra sönüyor sanırım arabanın beyinden kesiliyor araba hareket halinde iken ise hiç sönmüyor kısık şekilde yanmaya devam ediyor direnç ve diyotta yanık durumda çok ısınır diye düşünüyorum ama onu denemedim

Back