Tampon da kullanılan vida nedir

AbdullahAltınn

Daimi Üye
Doblo
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B RH +
Aracınız
Doblo
Modeli
Cargo
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2008
Renk
Bulut Beyazı
Selamın aleyküm arkadaşlar aracımın sol tampnun kenarı yana açılma yaptı vidası düştüsü sanırım aradan baktığımda vida filan gözükmüyor oraya hangi vida kullanılıyor

Dosyalar

• IMG_2209.webp
    IMG_2209.webp
    142 KB · Okunma: 19
  • IMG_2210.webp
    IMG_2210.webp
    67,4 KB · Okunma: 16
tampon yan sanayiye benziyor akıllı vida varmış heralde alttan

Torx başlı tampon cıvatası olması gerekiyor belki de. Diğer türlü matkap uçlu vidalar da eklenmiş olabilir. Çok gerekmedikçe vida atmak iyi değil bence. Her türlü vida takılabilir. Fiat modellerinde kullanılmış orijinal bir vida servisten alınıp da araca takılabilir.

Torx başlı tampon cıvatası olması gerekiyor belki de. Diğer türlü matkap uçlu vidalar da eklenmiş olabilir. Çok gerekmedikçe vida atmak iyi değil bence. Her türlü vida takılabilir. Fiat modellerinde kullanılmış orijinal bir vida servisten alınıp da araca takılabilir.
Pul da gerekiyor mu

youtube dan böyle video buldum yabancı kanal torx vida bumu oluyor burada pulda kullanılmış

Dosyalar

• IMG_2232.webp
    IMG_2232.webp
    14,7 KB · Okunma: 10
Torx tampon cıvatası o. 2010-2015 kasa Dobloda da var. Baş kısmındaki tasarım ve baskıları değişebiliyor. 51810310 parça koduna sahip. Fiat bayi servislerinden bulunabilir. Pul için de hırdavatçıdan bulmayı deneyebilirsiniz.

Torx tampon cıvatası o. 2010-2015 kasa Dobloda da var. Baş kısmındaki tasarım ve baskıları değişebiliyor. 51810310 parça koduna sahip. Fiat bayi servislerinden bulunabilir. Pul için de hırdavatçıdan bulmayı deneyebilirsiniz.
Panjurdakilerde torx sanırım bunlardan birini söküp nalburadan almayı düşünüyorum olur mu

Dosyalar

• IMG_2235.webp
    IMG_2235.webp
    103,7 KB · Okunma: 6
Olabilir ama ben orijinalini servisten alıp takardım. O Fiatın kendi ürettiği bir cıvata. Ona benzeyen bir cıvata yok. Başka cıvata takılırsa onun gibi oturaklı olmaz bence. O cıvatanın tasarımı farklı. Dişli kısmın üstünde silindir bir çıkıntı var. Yine de istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Benim tavsiyem orijinali varkene neden başka bir şey takayım ki olur.

Back