Sorunu bulamadım çıldırıyorum !

06AH8097

Daimi Üye
Herkese merhaba öncelikle şu sıralar yoğunluktan dolayı pek foruma uğrayamıyorum kusura bakmayın 🙂

Gelelim konuma. Arabamda 2-3 gün önce sabah marşa bastığımda bi ses farkettim ilk gaza bastığım anda devirdayim kayışından olduğunu sandığım bir ses gibi ufak bi ıslık çalıp geçiyordu sorun giderek artmaya başladı debriyajın kavraması esnasında arabadan bariz şekilde kayış sesi geliyor debriyajı bırakınca kesiliyor ve işin garip yanı dururken direksiyonu sağ sol yapıncada bu ses geliyor. B ustaya gösterdim iticilerin kulakları kırık dedi tekerdeki sesi rotiller yapıyo dedi. Ağaçlıya gittim şanzıman kulakları kırılmış rotiller fişekler fren hortumları vs bir sürü masrafta o çıkardı orayada tamam dedik. Ve bugün araba çekişten düşmeye başladı 1. vites 3.500 devir yapıp 2. vitese atınca araba yığılıyor bu seferde mazot pompasından şüphelenmeye başladım kesin bi sonucada varamadım çıldırıyorum sorun nedir fikirlerinizle aydınlatırsanız çok sevinirim birde serviste mi yaptırmalıyım yoksa dışardamı ? Servis garanti vermesine rağmen aşırı pahalı yapıyor ama.. Herkese selamlar görüşmek üzere.

öncelikle geçmiş olsun,
bence servise yaptırın, en azından bi kere uğraşmış olursun. diğer tamirciler deneme yanılma yoluyla çok daha masraf açıyor. Arabanın orasını burasını söküp takmalarıda cabası. Eğer sorunun %100 şu parçadan diye emin olabilsek o zaman servise para dökmeye gerek yok. normal tamircide değiştirin derim. Ama şu an garip bi sorun var gibi.

hani servise gitsek kesin çözüm bulunur ama çok pahalı be kardeş , bence sen sağlam bi tamirci bak kendine
eğer tamircin yoksa o zaman pek de bi şansın yok 🙁

ankarada bulunan arkadaşlar güvenilir bi usta biliyorsa yazsın.

geçmiş olsun.

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler herkese. Anlaşılan sorunu çözemeden ya bi kasap ustaya emanet edicez yada gidip servise bi şahin parası döküp yaptırıcaz. Artık kesin olarak satmayı ve bir daha dizele bulaşmamayı düşünüyorum ben mi şanssızım nedir anlayamadım daha 105.000 deki bir dizel aracın böyle sorunlar çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum. Hadi ön takımın bozulması janttan oluyo onu göze alarak jant attık ama ayda en fazla 3 defa bindiğim ve toplamda en fazla 100 km yaptığım araç nasıl oluyorda böyle sorunlar çıkarabiliyor anlam veremedim...

Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler herkese. Anlaşılan sorunu çözemeden ya bi kasap ustaya emanet edicez yada gidip servise bi şahin parası döküp yaptırıcaz. Artık kesin olarak satmayı ve bir daha dizele bulaşmamayı düşünüyorum ben mi şanssızım nedir anlayamadım daha 105.000 deki bir dizel aracın böyle sorunlar çıkarmaması gerektiğini düşünüyorum. Hadi ön takımın bozulması janttan oluyo onu göze alarak jant attık ama ayda en fazla 3 defa bindiğim ve toplamda en fazla 100 km yaptığım araç nasıl oluyorda böyle sorunlar çıkarabiliyor anlam veremedim...
Kesinlikle yanlış düşünüyosunuz hemen karamsarlığa kapılıp gemileri yakmayın derim ben

Back