Yardım Soğuktan vites donar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Metan

Azimli Üye
Doblo
Adı
Emre
Kan Grubu
B RH -
Aracınız
Doblo
Modeli
Elegance
Motor
1.3 Multijet
Araç Yılı
2013
Renk
Beyaz
Selam arkadaşlar. Aracım 2013 1.3 multijet Doblo Combi

Araç 3 gündür yatıyordu. Geceleri -10 dereceleri gördü hava çok soğuk bu aralar. Bu sabah arabayı çalıştırdığımda -6 dereceydi. Arabanın bir kendine gelmesini bekledim sonra 1. Vitese takmaya çalıştım geçmedi. Biraz daha bekledim 1. Vitese geçti. Sonra 2ye geçmedi biraz ilerleyince 2. Vitese de geçti. 15 dklik yolda 3 4 5 viteslere geçebildim.

Sonra park ederken Geri Vitese geçmedi. Biraz bekledim yine geçmedi. Hala geri Vitese geçmiyor. Sorunun nedeni sadece soğuk mu yoksa benim yapacağım ya da yaptıracağım bir şey var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

hocam vites donması olayının olmasına şahsen ben imkan vermiyorum şanzıman yagları -40 dereceye kadar dayanacak şekilde imal ediliyor fakat şanzıman yağınız eski ise soğukta viskozite değiştiği için yağ kalınlaşıyor taki tekrar ısınana kadar ısındığı vakit tekrar inceliyor benden size tavsiyem şanzıman yağınızı değişmediyseniz bi değiştiriniz. onun dışında donma durumu olması imkansız bazen geriye geçmediği vakit arabayı bi 10 15 cm ileri alın geçer dişlilerin denk gelmeme durumu nadirende olsa oluyor

Eyvallah hocam. Şanzıman yağı geçen sene değişti. Araçla öğlene doğru geri vitese geçebildim. Sonraki günler her gün arabayı kullandım sıkıntı olmadı. Bir ustaya sordurdum halattandır demiş ama ne derece doğrudur bilemem.

Halat donma yaparsa zorlanir yada vitese gecmez.Ben zorladim halat yerinden cikti hava isindiginda normale donuyordu.Duzeldi bir yil sonra soguklarda yine bas gosterdi vites kolu kirildi halatlari degistirdim ozelligini kaybediyor

Back