Engizelektronik
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 1 Kasım 2020
- Adı
- Ahmet UZUN
- Kan Grubu
- 0 +
- Meslek
- ELEKTRONİK
- Aracınız
- Doblo
- Modeli
- Elegance
- Motor
- 1.6 Multijet
- Araç Yılı
- 2010
- Renk
- METALİK SİYAH
Belki kullanılan yağ sorunludur?2010 1.6 DOBLO 107000 km de araba sabah soğukken özellikle 1. Ve 2. Viteslere geçişlerde biraz zorluyor ama araba ısınınca düzeliyor şanzıman yağını yeni değiştirdim 75w85 yağ koydu usta acaba sıkıntı nedir ?
Aynen katılıyorum. 2003 d1 sahibiyim bendede aynısı oluyor özellikle geri viteste. Bayadır baktırmadım belki yağ bile kalmamıştır 😂Belki kullanılan yağ sorunludur?
acaba hangi yağ daha kaliteli ve sıkıntısızdır bide orjinali kaç numaradır bu 1.6 ların şanzıman yağı ?Belki kullanılan yağ sorunludur?
Benimkinin kitapçığında yazan spesifikasyona göre bu baktığım yağ uyumlu ama aynı şey 2010 model içinde geçerli bilmiyorum eğer elinizde kitapçığı varsa son sayfalara doğru yağların bilgileri yazıyor.acaba hangi yağ daha kaliteli ve sıkıntısızdır bide orjinali kaç numaradır bu 1.6 ların şanzıman yağı ?

Bizim araçda api gl 5 kullanılmıyor.75W80 miş yağ bide bu yağ herhalde son kullanma tarihi geçmiş bundan yapıyor olabilir galiba 🤔
Sıkıntı yok2010 1.6 DOBLO 107000 km de araba sabah soğukken özellikle 1. Ve 2. Viteslere geçişlerde biraz zorluyor ama araba ısınınca düzeliyor şanzıman yağını yeni değiştirdim 75w85 yağ koydu usta acaba sıkıntı nedir ?
sıkıntı yok derken yani orjinalinde böylemi bu araba ?Sıkıntı yok
Mobilin yağını kullanabilirsiniz 75 olması lazım ama klavuzu en garantisi.acaba hangi yağ daha kaliteli ve sıkıntısızdır bide orjinali kaç numaradır bu 1.6 ların şanzıman yağı ?
Sabahları 5 dakka boş çalıştırıp seyire devam ederse sıkıntı olmuyosıkıntı yok derken yani orjinalinde böylemi bu araba ?
Senkromençlerde olacağını sanmıyorum Yunus ustam ısınınca benimkide normalleşiyor çünkü. Yağla alakalı olduğunu düşünüyorum geçen senede vardı kışın bu durum araç daha 31 binde bu kadar km ile bozulmaz bence. Çoğu km'sinide istanbul dışında yaptım. Sürekli vites değiştirme durumu azdı bende.Vites ayırıcı problemli olabilir
Senkronomeç demedim vites ayırıcı 1.6 ayrı oluyoSenkromençlerde olacağını sanmıyorum Yunus ustam ısınınca benimkide normalleşiyor çünkü. Yağla alakalı olduğunu düşünüyorum geçen senede vardı kışın bu durum araç daha 31 binde bu kadar km ile bozulmaz bence. Çoğu km'sinide istanbul dışında yaptım. Sürekli vites değiştirme durumu azdı bende.
Senkromençlerde olacağını sanmıyorum Yunus ustam ısınınca benimkide normalleşiyor çünkü. Yağla alakalı olduğunu düşünüyorum geçen senede vardı kışın bu durum araç daha 31 binde bu kadar km ile bozulmaz bence. Çoğu km'sinide istanbul dışında yaptım. Sürekli vites değiştirme durumu azdı bende.