soğukken geç çalışan 1.9 multijet

fatih35m

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar bu sorun bende yaklaşık bir yıldır mevcut ilk akla gelen kızdırma bujileri ama onlar değişti enjektörler iki defa söküldü motor kontrol edildi pompa basıçları kontrol edildi herşey normal motor soğukken aynen mazot bierde yarı çalışacak gibi gıygıdı gıygıdı yaparya araç çalışmakla çalışmamak arasında bişey sorun işte bu aynen böyle yapıyor ama çalılıp ısınınca hiçbir sorun yok sadece soğukken bu sorun oluyor mesela çalıştı ısındı kapadınız birkaç saat durdu ve çalıştırmak istediniz ozaman daha bariz yapıyor bu hatayı inşallah buradaki arkadaşlardan birisi bilgilidir bu konuda yardım alabiliriz teşekkürler okma zahmetinde bulunduğunuz için..

merhaba arkadaşım en kısa sürede arkadaşlarımız yardım edecektir.

kalın yağ olabilir
akü amperi küçük olabilir.
marş dinomasında sorun olabilir misal kömürleri bitmiştir
pompa da arıza olabilir
kızdırma bujileri sağlam olabilir ama akım geliyormu

kalın yağ olabilir
pompa da arıza olabilir

pompa bakılmış...sağlam...

gerisi olabilir...

birde kızdrıma rölesinde bazen problem olabiliyor...o iş de baki abinin işi...ne yapılacağını gelince yazar...

SLM ARKADAŞ. AKÜ KAÇ YAŞINDA ÖNCE AKÜNÜN GÜCÜNÜ ÖLÇTÜR OTO ELEKTRİKÇİLERİNDE Bİ ALET VAR AKÜYE BAĞLIYOR. VE Bİ ANAHTARI VAR ONA BASINCA AKÜNÜN MARŞ MOTORUNA VERECEĞİ GÜCÜ GÖSTERİYOR.USTA ORDAKİ DEĞERE GÖRE AKÜNÜN SAĞLAMLIĞINI ÖLÇÜYOR.VOLTMETRE İLE YAPILAN ÖLÇÜMLERİN DOĞRU SONUÇ VERMEDİĞİNİ SÖYLEDİ BENİM USTA. BANA MANTIKLI GELDİ. BENDE SİZİNLE PAYLAŞTIM. UMARIM YARDIMI OLUR.SLM. MEVLÜT*bye*

kızdırmaların biri bile arızalanırsa sorun yaratır

insanın aklına gelen ilk şey ateşleme

kalın yağ olabilir
pompa da arıza olabilir

pompa bakılmış...sağlam...

gerisi olabilir...

birde kızdrıma rölesinde bazen problem olabiliyor...o iş de baki abinin işi...ne yapılacağını gelince yazar...

sevgili kardesim evvela gecmis olsun.....ustalar gerkeni yazmislar.....roleye gelince.....evet kizdirma bujilerinin rolesi bozuk olabilir....kontaklar cekmiyor veya meme yapmis olabilir...ucuz bir parcadir...baktirirsaniz iyi olur...

bu arada kizdirma bujilerinin saglamligini bujinin yanini yani lokmayla sikilan yerini akunun - sine ust kisminada akunun + sindan bir kabo yardimiyla ceryan verip kizardigini gorerek saglamligini test edebilirsiniz....

ustalarım hepinize çok teşekkür ederim evet burada yazdıklarınızın tümü bu araçta uygulandı kızdırma yapıyor kızdırmada sorun yok memeler dediğim gibi iki kez söküldü ayarlandı tamir edildi basınçlar bilgisayarla ölçüldü normal akü değişti ayrıca kızdırmaların dördüde değişti bosch marka takıldı marş motoru tamir edildi yani anlayacağınız pek bişey kalmadı ama bu olay şu biliyosunuz bu araçlar hava sıcakken kızdırma yapmazlar hava sıcakkende motor sogukken bu sıkıntı oluyor yani mazot bitmiş hava yapmış gibi yapıyor evet artık gerisi rast gelme olayı yapmak değilde denk gelecek diye düşünüyorum teşekkürler herkese saolun..

bende de 1.9 jtd var soğuk havalarda uzun süre çalıştırmadığım zaman ozaman benimkide çalışıp çalışmama arasında karasız kalıyor ben aküden olduğu kanaatindenim tabi mazot filitresindende olabilir. tanığın birinde 72 amper akü varsa onunla dene---mazot basınç kontrol valfi var ondan yapabilir.

yok ustam bu anlattığım mesele akünün çevirmemesi gibi bişey değil bunda hava yaşmış bir dizel nasılsa aynen o şekilde gıygıdı gıygıdı yapıyor motor çalışır gibi olup çalışmıyor yavaşlıyor hızlanıyor ya belki biraz kötü tarif ettim ama başkada aklıma tarif edecek bişey gelmedi durum bu açıkçası.

yok ustam bu anlattığım mesele akünün çevirmemesi gibi bişey değil bunda hava yaşmış bir dizel nasılsa aynen o şekilde gıygıdı gıygıdı yapıyor motor çalışır gibi olup çalışmıyor yavaşlıyor hızlanıyor ya belki biraz kötü tarif ettim ama başkada aklıma tarif edecek bişey gelmedi durum bu açıkçası.

fatih hangi pompayı ölçtürdün?

ben bilmiyoru araç iki gün serviste kaldı sonunda aldım aracı bişey bulamadık bütün ölçümleri yaptık basınçlar gayet normal dediler. mesela bugün açlıştırdım yine aynı oldu gıygıdı gıygıdı birkaç tur çevirdikten sora çalıştı ve çalıştıktan sora az bir duman atıyor bu hatayı yaptığı zaman.

kardeş bosch diesel servise gidip aracını iyice bir baktır.ben senin arabanın besleme pompasının bozuk olduğunu düşünüyorum.

merhaba ustam belki haklı olabilirsin ama araç çalıştıktan sora hiçbir sorun yok sadece soğukken ilk çalışmada sıkıntı onun dışında çekişinde hızında hiçbir sıkıntı yok ama soğukken ilk çalışmada motorda çok hafif bir sarsıntı oluyor.

merhaba ustam belki haklı olabilirsin ama araç çalıştıktan sora hiçbir sorun yok sadece soğukken ilk çalışmada sıkıntı onun dışında çekişinde hızında hiçbir sıkıntı yok ama soğukken ilk çalışmada motorda çok hafif bir sarsıntı oluyor.

onu zaten üsrerken anlayamazsın...hem arabayı sürüp hem arkasına geçip duman kontrolü yapacak halin yok herhalde...

pompa enjektörde sorun varsa aracı sıkıştırdığında yada vites değiştirirken araba kısa bir siyah duman atar...bunu sen sürücü olarak farkedemezsin yada çok zor fark edersin...

ilk çalışmada yapıyorsa benimkide aynıydı akünün şase kablosunun kafası çürümüş onu değiştirdi tamci şimdi gıyyda çalışıyor ona bir baktır. şanzumanın yanında oluyor radyatörün arkasında sağ tarafta ona kimse bakmaz ama büyük ihtimal ondan olabilir.🙂

aracı calıstırmadan 2 ile 3 kere mar konumuna getir dene bi kardesim 😉

mazot olarak ne kullanıyorsun kırsal m. veya ucuz m. kulanıyorsan yapar

merhaba arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim uzun zamandır yoktum şimdi bu sabah çalıştırırken yaptı yine baya uzun marş bastım çalışmakla çalışmamak arası ayapa yapa baya bastım sora çalıştı ayrıca kontağı birkaç kez kapa aç ozaman tık diye çalışıyor onuda tam anlamadım ama ben bu makinanın enjektörlerinden şüpeleniyorum bekleyince damlatıyor diye düşünüyorum açıkçası tabiki pompacılada bunu net bir şekilde anlamıyorlar bana göre..

bana da besleme pompa arızası gibi geldi çünkü belli bir süre bastıktan sonraa çalışıyorsa sorun pompada olabilir

Back