Siyah duman

Aldigin yerin bakimina pek guvenme kalitesiz sag yada malzeme bile sebep olabilir enjektorleri bi temizletip tekrar dene bakalim farkini gor

@Mehmet66
hoşgeldiniz aileye carbon clean deneyin

Geçen bizim bi abide de aynı sorun vardı egr valfini degistirdi sorun çözüldü ama enjektörlerden de kaynaklanabiliyor

usta araç yaşına göre km düşük kurum yapmıştır büyük ihtimalle carbon clean yaptır birazda yüksek devir kullan

Merhaba.benim aracim 2011 model 1.6 mj.90 bin km .bende de siyah duman atma olayı var.egr valfi arızalı.ondan olabilirmi.egr yi degistirmesem ne olur.yakıt artarmı.saygılar.

Egr valfi açık konumda kaldıysa egzoz gazını sürekli tekrar silndirlere verir ,buda motorun ömründen yer.Duman olayı egr den de olabilir ama düşük ihtimal ben komple egr değiştirdim patlak su eksiltiyodu duman da vardı kesailmedi.

Elimde egr valfi var orjinal 1.6. Bana ustam egr valfinden dedi gitdim egr valfi aldim takmis bulunduk iadede olmadi anliycan bi egr kaldi elimde dilersen orninal uygun bi fiyata anlasirirz

@Mehmet66
Hoş geldin arkadaşım keyifli formlar hayırlı ramazanlar gerekli bakımlardan sonra yakıtınıda opetten al dumandan kurtul

Back