Siyah Duman ( Yardım )

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ToeXicT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ToeXicT

Onursal Üye
Adı
Gökhan
Modeli
Renk
Metalic Gri
Arkadaşlar Abiler bu gün aracımı servisten aldım serviste yapılan olay sadece sağ çamurluğu çektirip boyamak başka bi işlem yapılmadı

İzmir yoluna çıktım eve doğru geliyorum 4. viteste 90 la felan gidiyorum vitesi 3 e alıp gaza yüklenmem le beraber arkamda simsiyah bir duman bulutu bıraktım bildiğin ne yan aynalardan ne de dikiz aynasından arkayı göremiyordum arkamdaki araç ta arkadaş var dı nasıl bi duman attıysan kayboldun kör ettin beni dedi

bu sefer yavaşladım hızımı 60 a kadar indirdim ve 3 ten 2 ye çakıp gazlamam la beraber yine aynı olay oldu

Bu arada bu dediğimi sürekli yaparım ama hiç bu şekilde duman atmamıştı tmm dizel araba yüksek devirde hafif siyah duman atar benim kisi hiç atmıyor demiyorum ama

o siyah dumanı görünce egsozu asfalta bıraktım zannettim resmen ilk defa böle bi olay yaşadım

servisten aracı aldığımda motor soğuktu ve bu siyah duman olayında da tam ısınmamıştı sadece 2 defa yaptı bu şekilde dediğim sonra zaten motor ısında eve gelene kadar sürekli 1.-2.-3. viteslerde aracı sıkıştırdım ama duman felan atmadı

Acaba nedendir başına gelen veya böle bi olaya şahit olan var mı

Bu arada aracın yağ yakması konusu benimde aklıma geldi ama aracın yağı 5bin km ya oldu ya olmadı değişeli 4 ay felan oldu değiştireli.

enjektörleri ve turboyu en son ne zaman kontrol ettin?bana turbo gibi geliyor!normal seyirde yok devir yükseltirken var...sanki turbo gerekli basıncı sağlamakta zorlanıyor gibi...yada enjektörde veya pompada hafif düzensizlik var gibi...ama benim favorim turbo yetersiz kalıyor!bi söküp temizle ayarla,kaçak varmı kontrol et...sen epey devirlide kullanıyorsun.turbo arabalar ara gazı-mandal sevmez.

baki abi bakalım ne der...bi de o baksın...

Gokhanim benim ongorumde ayni raptor ustaminkiyle ayni....turbo sikintisi gibi gozukuyor......dagilma yolunda gibi sanki......pekiyi......bu siyah dumani attiktan sonra aracta bir kasilma cekisten dusme oldumu.....eger olduysa % 100 turbo gokhanim.....

Abilerim araçta çekişten düşme kösülme vs. gibi hiç bir şey olmadı performans aynı performans yanlız egsoz dan aşırı aşırı simsiyah duman verdi motor soğuktu zaten 2 kere sıkıştırınca ısındı ve bir daha yapmadı sorunun ne olduğu hakkında belirli bir bilgim yok

Sadece benim egsoz ucu düşük devirde ötmesin öttümü de tam ötsün die ben egsozu bir parça ile biraz kapattırıp kaynattırdım acaba diyorum o kapalı kısımda kurum oluşupta onu mu attı gibisinden bir düşünce geldi aklıma

Turbo ve enjektörler konusunda da şu ana kadar hiç bir sıkıntı çıkarmadığı için hiç bakılmadı araç daha 60 bin km. de turbo için biraz erken değil mi?

Abimin dediği gibi aragazı gerçekten çok severim ışıklarda kaldırırken bile hafif aragazlı kaldırır garaja sokarken de aragazlı sokarım

Önerilerinize açığım

sabah motor soğukken tekrar bi kontrol edicem tekrar aynı sorunu yaparsa

Fiat servisi gözüktüğünün uyarısı heralde 60 bin bakımını yaptıracağız artık..

Ben egzosttan olacagini sanmiyorum ...insallah sorun yoktur......sen yinede bir kontrol ettir ksrdesim......

ToeXicT tarafından yazılan metin:
Abilerim araçta çekişten düşme kösülme vs. gibi hiç bir şey olmadı performans aynı performans yanlız egsoz dan aşırı aşırı simsiyah duman verdi motor soğuktu zaten 2 kere sıkıştırınca ısındı ve bir daha yapmadı sorunun ne olduğu hakkında belirli bir bilgim yok

Sadece benim egsoz ucu düşük devirde ötmesin öttümü de tam ötsün die ben egsozu bir parça ile biraz kapattırıp kaynattırdım acaba diyorum o kapalı kısımda kurum oluşupta onu mu attı gibisinden bir düşünce geldi aklıma

Turbo ve enjektörler konusunda da şu ana kadar hiç bir sıkıntı çıkarmadığı için hiç bakılmadı araç daha 60 bin km. de turbo için biraz erken değil mi?

Abimin dediği gibi aragazı gerçekten çok severim ışıklarda kaldırırken bile hafif aragazlı kaldırır garaja sokarken de aragazlı sokarım

Önerilerinize açığım

sabah motor soğukken tekrar bi kontrol edicem tekrar aynı sorunu yaparsa

Fiat servisi gözüktüğünün uyarısı heralde 60 bin bakımını yaptıracağız artık..

senin kullanım şeklin için erken değil...o eksoztu açtır,eski haline getir.katalitik konvertere ters basınç yapıyor.hemde gaz çıkış debisini sınırlıyor kurumlanmayıda arttırırıyor.katalitik konverteri tıkarsın,yolda gümlersin haberin olmaz...hemde subapları erken kurumlandırır!

2 gün dür dikkat ediyorum ne motor suğukken ne sıcakken sıkıştırdığım zaman hiç bir şekilde o gün servisten aldığım zaman ki gibi siyah duman atmadı o zmn da zaten 2 kere attı 2 gün dür deniyorum hiç bir anormallik yok normal bir şekilde yürüyor araç

o zmn neden yaptı acaba o takılıo aklıma acaba serviste mi bir şey yaptılar ...

bınde bır olmus sıkıntı yapma bence arada neden olmasın kı herseyı kurcalarsak ıcınden cıkamıyoz bazen 😀kendını dusun:nefes alırken her zaman aynı degıldır arada öksürürsün arada hapşurursun 😀 bence sıkıntı yoktur 😀

Sana bir kasitlarimi var ...ne yapabilirler ki senin aracina....

Valla ne bileyim o gün orda siyah dumanı gördüğüm zaman aklıma ilk gelen araç ta az mazot var dı ben götürdüğümde acaba dedim 3-5 liralık kaçak mazot mu koydular da böle oldu yada bu 10 numara yağ felan mu koydular die bi aklımdan geçirmedim değil hani 🙂

2 gün dür dikkat ediyorum ne motor suğukken ne sıcakken sıkıştırdığım zaman hiç bir şekilde o gün servisten aldığım zaman ki gibi siyah duman atmadı o zmn da zaten 2 kere attı 2 gün dür deniyorum hiç bir anormallik yok normal bir şekilde yürüyor araç

abi aracın serviste kaç gün kaldı belki egzozta kurum felan birikti sen aracı 2-3 defa zorlayınca kurumlar dışarı çıkmış olabilir....*hmm*

cAn 3436 tarafından yazılan metin:

abi aracın serviste kaç gün kaldı belki egzozta kurum felan birikti sen aracı 2-3 defa zorlayınca kurumlar dışarı çıkmış olabilir....*hmm*

Yaklaşık 4 gün durdu abicim p.ertesi sabahı bıraktım perşembe öğleden sonra aldım

aslında dediğin gibi oda olabilir bir daha tekrarlamadığına ve anormal bi durum olmadığına göre içim az çok rahatladı

Bir daha tekrar larsa gösteririm artık

Back