sağ arka makaslar hak.

serkanortanca

Onursal İzmir Yöneticisi
Başka Araç
Adı
YİĞİT SERKAN ORTANCA
Kan Grubu
B RH +
Meslek
Özel kolluk
Aracınız
Başka Araç
Modeli
Diğer Model
Araç Yılı
2007
Renk
Metalik Gri
Arkadaşlar merhaba arabamı yakın zaman önce detaylı temizlik yaparken birşeyini farkettim sağ arka taraf biraz yatık gibi , hemen tamircime gittim ve gösterdim oda makas ta sıkıntı olabileceğini söyledi ve yaptırabilirsek yaptırırız olmadı değiştiririz dedi. Vaktim olmadığından geri döndüm şimdi bu cumartesi allah izin verirse gidicem yanına. eğer gerçekten sıkıntı makaslarda çıkarsa yada her neyse artık bunun maaliyeti nedir nedir ne değildir bilen varmı acaba ? yada buna benzer olay yaşıyan var mı?

sabah sanayiye gittim makaslarda birşey yok dedi ama arka taraf için çekiçlerin gitmiş değişmesi lazımdı dedi . çiftine 100 TL istediler neyseki makasta yırttık . Demekki arkaya koydugum sandık ve malzemeler ağır geldi ondan bir eğilim oldu.

Ben de bugün arka bagajı temizlerken dikkatli bakınca sol arka tarafın sağ tarafa göre biraz yatık olduğunu fark ettim. Acaba bunda bir durum var mıdır? Servise gitmeli miyim?

ekrem abi yatık olmaması lazım iki tarafta eşit olmalı

Oğuz Hocam, çok hafif bir tartma var gibi. Bugün servise gittim. Life kaldırıp makasa bir göz atabilir misiniz dedim. Şuan yoğunluk olduğu için Cumartesi sabah 8'e randevu verdiler. Cumartesi bakacaklar artık. Servisteki eleman da normalde 100.000'den önce makaslarda bir sıkıntıya rastlanmaz dedi. Biraz da inanmadı açıkçası. ama dikkatli bakınca hafif bir basıklık var sol arkada.

S.a. abilerim kardeşlerim 3 yıldan sonra konuyu hortlattım kusura bakmayın. Aracım 2006 model d2 arka sol takoz dingille yapışık ama sağ takozla dingil arası 2 parmak mesafe var. İlk olarak bende yolda giderken arkadan ses gelmesiyle aynadan bakınca sağ tekeri krikoyla kaldırmış gibi aşağı ve sol tekerin yük binmiş gibi yukarıda durduğunu farkettim teker patladı sandım baktım takozlar böyle, yakın zamanda başına gelen ve de maliyetini bilen var mı?
IMG_20160306_162429.jpg
IMG_20160306_162359.jpg

Boşluk olması gerekir ki sol takoz yapışıksa eğer o tarafın amortisörü patlamıştır.Tabi makas da sorun yoksa eğer.Ben makasları bastırınca tanesini 50 liraya almıştım orjinal takozların

amortisörleri kontrol ettirmek lazım

Bugün bakıtamadım bana da amortisör gibi geliyor, geçen sene sol arka tekere araba vurdu dingil doğrultulduydu heralde ozaman zedelendi, makas ise 50tl gayet iyi yav bu doblonun parça fiyatlarını seviyorum 👍

Birebir ayni dert bendede var ama araci tasiyan makastir amortisor sadece sarsintiyi sonumler yani makas agirliktan veya ani bir soktan dolayi ezilmis benimde sol taraf ezik ve arka sol taraf daha asagida hem camurluktan hem takozdan olctum her ikisindede 5 cm fark var

Evet Arkadaşlar Aynı boşluk ben dede var ve aracım çok fazla sallanıyor peşik gibi varla arka tarafta oturan taş düşürür derecede bu boşluk neden olurmu onun oraya yay taksak olurmu acaba

@serkanortanca
150 liraya aldim makasin ciftini gecen gun kalin orjine gore..ama birine daha gidin isterseniz bi bakasin hic olmadi egdirin biraz makasi ihtimali warsa

Back