SAFELİNE İBRE

AHMETOGUZEFE

Daimi Üye
Merhaba arkadaşlar sizinle iki gün önce yaşadığımız bir olaydan bahsetmek istedim perşembe günü arkadaşımın safeline model aracıyla düzlükte dip gaz verdik test edelim dedik navigasyon da açıktı 160 hızına kadar herşey normalde gösterge ile navigasyon aynı hızı gösteriyordu ama 160 dan sonra arabanın ibresi durdu sabitlendi fakat navigasyon 181 hızına kadar ulaştı anlamadığım nokta neden aracın ibresi 160'da sabitlendi ?

Merhaba arkadaşlar sizinle iki gün önce yaşadığımız bir olaydan bahsetmek istedim perşembe günü arkadaşımın safeline model aracıyla düzlükte dip gaz verdik test edelim dedik navigasyon da açıktı 160 hızına kadar herşey normalde gösterge ile navigasyon aynı hızı gösteriyordu ama 160 dan sonra arabanın ibresi durdu sabitlendi fakat navigasyon 181 hızına kadar ulaştı anlamadığım nokta neden aracın ibresi 160'da sabitlendi ?

navigasyon,aracın hızını uydudan aldığı için gecikmeli gösteriyor.

benim navigasyon da hızı aracın gösterdiğinden düşük gösteriyor.belli kalibrasyon ve senkronizasyon farklılıkları hızların farklı çıkmasına sebep oluyor.

sen yine aracın göstergesine güven.

bence
navigasyon bir çok uydudan veri aldığı için hız ölçümünde araç göstergelerine göre daha sağlıklı üretici firmalar genelde hızı olduğundan fazla göasterecek şekilde ayar yaptığından gerçekde ibrede gözükenden daha yavaş gidilir.bu ibre hata oranları olarak geçer(belli süratlere kadar ibre %100 e yakın doğru gösterir.

konu yerine taşınmıştır.
--------------------------------------------------------------------------------

Bugatti veyron un belgeselini izledim.Aracın son hız testini yapıyorlar araba saatte 407 km/hız çıkıyor ve bu hızı da arabaya bağladıkları gps cihazıyla ölçüyorlardı arabanın göstergesiyle değil.

navigasyon,aracın hızını uydudan aldığı için gecikmeli gösteriyor.

benim navigasyon da hızı aracın gösterdiğinden düşük gösteriyor.belli kalibrasyon ve senkronizasyon farklılıkları hızların farklı çıkmasına sebep oluyor.

sen yine aracın göstergesine güven.
araç 160 da kaldı, navi 181 e ulaştı demiş
yani bu durumda navi gecikmiş olmaz ki.
bende de araç 90 iken navi 84 lerde kalıyor hep. bu durumda arada tel, kablo, çark, yay vs. olmayan naviye güvenmek daha mantıklı bence. tabi navi yi de başka bir navi ile test ettikten sonra..

Back