Mustafa1973
Azimli Üye
Doblo- Kayıt
- 13 Ocak 2021
- Adı
- Mustafa
- Kan Grubu
- A RH -
- Aracınız
- Doblo
Arkadaslar 9 ay once 1.3 mjet euro 5 yeni kasa 2010 midel doblo satin aldim. Pandemiden dolayi 2 ay araba kapinin onunde yatti ve mayis sonunda memlekete giderken yeni yag degisimi yaptirmistim 1000 km de 2 lt kadar yag yaktigini anladim neyse o tarihten sonra bayagi bi masraf ettim 25 bin kadar. İlk turboyu revize ile degistirdim sorun motorda cikti ve motor yaptirdim. Motor yaptirana kadar turboda ses yoktu motor yapilinca turbodan ugultu gelmeye basladi. Ustaya sordum biz turboyu ellemedik dedi gecistirdi, turboyu 5 ay once revize takan usta turboyu soktururuz icindeki arizali parcalari degistiririm ona gore fiyat cikaririm dedi. Garantisi yok mu dedim yok dedi ve arabayla test sürüşü yapti bilgisayara bagladi. Havasini artirdim dedi ve turbonun onunde bisey vardi onu asagi yukari etti. Bu islem ile motoru yaptirmam arasinda 3 bin km yaptim yag eksiltmesi yoktu. Bu islemi yaptiktan sonra yani turbocu havasini actim filan dedikten sonra 1200 km yaptim. Kaputu acip baktigimda yag, yag çubuğunda 1 cm kadar asagiya dusmus yani eksiltmis. Ayrica o turbonun onunde asagi yukari oynattigi parcanin oldugu yer de is olmus. Arabanin partikul filtresini bosaltmislar. Araba sogukken egzostan cikan duman hafif beyaza yakin gibi ve sanki insanin genzini kurutuyor gibi geldi, sicakken bu duman yok ve genzimi de yakmadi.
Bu konuda ki goruslerinizi alabilirmiyim.
Bu konuda ki goruslerinizi alabilirmiyim.