POLEN FİLTRESİ

Fethi KORKUT

Onursal Bursa Yöneticisi
Onursal Danışman Yönetici
Başka Araç
Adı
Fethi
Kan Grubu
0 -
Meslek
Serbest
Aracınız
Başka Araç
Modeli
Diğer Model
Araç Yılı
2013
Renk
Beyaz
arkadaşlar merhaba.
dün aracıma 240.000 bakımı yaptırdım. kafama takılan şey aracımda klima yok fakat polen filtresini değiştirmişler. kliması olmayan araçlarda polen filtresi var mıdır? yoksa bana ufak bir ittirme mi yaptılar? 🙂 bu soruyu servise sorduğumda "abi klima yok ama kalorifer için bile gerekli birşey polen filtresi" dedi. ben de "bizim kuzenin şahininde de kalorifer var. aracın ilk sahibi ama 210.000 km boyunca hiç polen filtresi değiştirmedi.nerden mi biliyorum?çünkü bakıma hep ben götürdüm sanayide olmamdan dolayı" dedim. "bu araçlarda var abi." dedi. ben de pek uzatmadım. bilgilendirirseniz sevinirim.

fethi kusura bakma ama seni üçkağıta getirmişler.bence git paranı geri al.birde sor bakalım polen filtresi neredeymiş.

klimasız d1 lere bir bakmak lazım yinede.Fethi torpidonun altına doğru bak bakalım orada 2 vidalı dikdörtgen şeklinde bir kapak varmı?bence de klimasızlar da yoktur.

bende 2005 palio vardı klima yoktu ama polen vardı. artık koyuyorlar.araç yolda giderken hava kanallarından içeriye giren havanın şiddetinden değişip değişmediği anlaşır. polen var.

bende var diye biliyorum kabine giren hava illaki toz pislikten arındırılması gerek.

yetkili servisde klima olmayan araçlarda polen filtresi değişimi yapıyorlar.

Nerden anlarız olup olmadığını ? Ben kışın ilk zamanlarında uzun süre kalorifer açmamışken açınca toz pislik yaprak falan ne var ne yok doluyor arabanın içine varsa böyle bir durum söz konusu olamaz heralde değil mi ? Bencede senin deyiminle hafiften itelemişler Fethi abi ben olsam gider nerde bu polen bi göster derim en azından hepimiz öğrenmiş oluruz.

bilgi veren herkese teşekkürler.
reşat kardeşim bende hiç öyle toz pislik vs. girmedi içeri bugüne kadar. neyse ben gidip sorayım bakayım nerde diye.

hiç stres yapma..
klima yoksa ''fan'' da mı yok???
filtre olmasa ; fanı çalıştırınca toz toprak vs arabanın içine girer, düşünsene..

Nerden anlarız olup olmadığını ? Ben kışın ilk zamanlarında uzun süre kalorifer açmamışken açınca toz pislik yaprak falan ne var ne yok doluyor arabanın içine varsa böyle bir durum söz konusu olamaz heralde değil mi ? Bencede senin deyiminle hafiften itelemişler Fethi abi ben olsam gider nerde bu polen bi göster derim en azından hepimiz öğrenmiş oluruz.
bence senin arabada filtre namına hiçbişi yok??? *bugs*

mustafa abi içimi ferahlattın. gerçi 15 tl bişeymiş baktım faturaya. zaten işlerin yoğunluğundan dolayı da gidemedim. neyse artık içim rahat. toz toprak bişey girmiyo arabaya.

reşat belki senin arabay zamanında gerek yok diye söktüler bir daha takmadılar.Zamanla polen filitresi dolunca içeriye hava girmez oluyor o zamanda araçta kışın ısıtma işlevini yerine getirmiyor.yolda giderken dışarıdan hava girişi açarsan yeni değişmiş bir polenden içeri fan çalışıyormuş gibi hava giriyor.fiyatıda 7-8 tl civarı bence önemli.Heleki asıtım ve bronşiti olanların ilk baharda durumları çok kötü bu filitre olmasa.

Back