Plaka Aydınlatma Ampul Değişimi Nasıl Yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tevser
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tevser

Azimli Üye
Park Aydınltma Ampul Değişimi Nasıl Yapılır? Resimli Anlatmanız Mümkünmü?

bagajın iç kaplamsını sökerek ulaşabilirsiniz

lütfen konuyu garaj bölümününe değil elektrik elektronik bölümüne açınız
tarafımdan taşınmış ve konu cevaplandığı için kapatılmıştır.

Daha önce konu başlıklarında ampul değişim anlatılmış sonradan gördüm Arkadaşlara teşekkür ederim . Orda anlatıldığı gibi siyah kısımdan sola itip kendime doğru çektim soketli kısım dışarı cıktı. Ampul duy kısmını sola çevirince ampule erişim mümkün oldu. Oto ünlüden (İvedik Ankara) tanesi 50 krş a aldım. İki tane aldım yedek dursun diye. Sök-Tak aşamalarının resimlerini çekmek isterdim detaylı anlatım için fakat olmadı. Hemen sök taka başlayınca resim çekmeyi unuttum 🙂. Özür dilerim konuyu yanlış yere açmışım. Konuyu doğru yere taşıdığı için "geremy" e teşekkür ederim.

ben oyle yapacaktim kirarim diye yapmadim ic dosemeyi sokup ledli cool beyaz ampul taktim ariza isigi da yakmadi.

Selamlar,
Bende plaka ampüllerinin değişimi için aracı bir aksesuarcıya bıraktım. İç tavan ve okuma lambalarını da değiştirmesi söyledim. İçerdeki ampüller beyaz ledli olarak değişmiş, lakin plaka lambasının arıza lambası yaktığını söyledi.

Bir başka kişiden de dobloların plaka lambalarında 5w yi görmesse arıza ışığı yaktığını duydum. Elimde 12v beyaz tavan ampülleri var onları plakaya takmayı düşünüyorum. Eğer düzgünce sökebilmeyi başarırsam deneyip burada paylaşacağım zira 12v 5w ye eşit olması gerekiyor diye düşünüyorum..

Aslında sökülmesi kolaymış Murat abi sağolsun bende değiştirdim 🙂 O siyah yeri sola yitip kendine çekince çıkıyor ama geri takarken biraz uğraştırdı.

Selamlar,
Bende plaka ampüllerinin değişimi için aracı bir aksesuarcıya bıraktım. İç tavan ve okuma lambalarını da değiştirmesi söyledim. İçerdeki ampüller beyaz ledli olarak değişmiş, lakin plaka lambasının arıza lambası yaktığını söyledi.

Bir başka kişiden de dobloların plaka lambalarında 5w yi görmesse arıza ışığı yaktığını duydum. Elimde 12v beyaz tavan ampülleri var onları plakaya takmayı düşünüyorum. Eğer düzgünce sökebilmeyi başarırsam deneyip burada paylaşacağım zira 12v 5w ye eşit olması gerekiyor diye düşünüyorum..

arıza lambası yanma sebebi ampül küçük veya büyük watt olursa (hangisi unuttum) patlak kabul edip uyarmasıdır

dipsiz ampül dediğimiz ampül oluyor mu ? bende değiştirmeyi düşünüyorum da. 😉

Selamlar,

arıza lambası yanma sebebi ampül küçük veya büyük watt olursa (hangisi unuttum) patlak kabul edip uyarmasıdır
ledli ampuller düşük watt çektiğinden yakıyor arıza ışığını ama benimkiler 5 ledli yakmadı

cumartesi bende taktırdım 5li led şimdilik sorun yok.

size cevap yetiştirirken benim arabanın plaka ampulüde kesti...

Back