Performans düşüklüğü ve fan çalışması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan doblo3535
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

doblo3535

Misafir
Arkadaşlar 1.6 yeni aldığımız doblo 2200 devir altında yığılma yapıyor toparlamıyor eski 1.3 Multijet de böyleydi bundan dolayı 1.6 aldım ama yani 1.6 almamın pek mantığı olmadı galiba Multijet motorların geneli böyle diye düşünüyorum çünkü araç sıfır
Ayrıca motor çok sesli çalışıyor
Birde sabahları soğuk motorda fan çalışıyor bu normal mi sizce

soguk motorda yada herhangi bi zaman fan son devir calisiyorsa dpf temizleme jenerasyonuna baslamis olabilir fan durana kadar bekleyin. performans dusuklugude multijet motorlarda turbodaki kayip zaman biraz fazla onuda pedal commendar gibi cihazlarla azda olsa telafi edebilirsiniz.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Seloo
aynen helâl

@Seloo
pedal commander kullanıyomusunuz?

Dpf temizliği 1.3 aracımda da yapıyordu bekliyordum yaklaşık 15 dk sürüyordu ama soğuk motorda hiç yapmamıştı heleki sıfırken yaptığını hiç hatırlamıyorum bu sebeple dpf olma olasılığını düşünmemiştim

Ben de 1.3 ve 1.6 arasında kalıp 1.3 aldım 1.6'yı hiç test etmeden.
1.3 aldıktan sonra 1.6 test etme fırsatım oldu ve hiç bir anlamı yok iyiki 1.3 almışım dedim inanın 1.3 kendi içinde daha avantajlı uygun fiyat bol yedek parça zincirli triger vs.

1.800 devirden sonra deli gibi asılıyor 1.3 aynı şekilde 1.6 da öyle.Bu devrin altı ölü değilse de baygın her ikisinde de.Ama 1.3'de uzun yolda 6.vitesi aradığım doğrudur.

Back