park sensörünün sürekli ötmesi

Abd-ullah

Saygın Üye
Doblo
Adı
ABDULLAH
Kan Grubu
0 +
Meslek
serbest
Aracınız
Doblo
Modeli
Premio Plus
Motor
1.6 Multijet
Araç Yılı
2018
Renk
beyaz
Arkadaşlar bursaya 2 gün önce yağan yağmur ve kar yağışının akşamında park sensörü geri vitese takınca süerkli ötüyor. Arkadaki tüm sensörleri sildim kuruladım ama nafile. Ne yapabilirim? Eğer benim yapabileceğim bir şey yoksa eğer sanayide mi yoksa servisde mi hallettirmeliyim. Sanayide elletmek istemiyorum çünkü aracın en stabil ve düzgün çalışan aksamlarından bir tanesi.

@Abd-ullah
Ayni sorunu yasiyorum.. Ama sadece cok soguk havalarda yapiyor.. Hava biraz isininca da daha yapmiyor.. Soguk hava nasil hir etki yapiyor bilemiyorum..

Aynı sorunla bende karşılaştım ama ılık suyla silince düzeldi

su falan mı girdi içeri ondan mı bozuldu

bendede aynı sorun yaptı kendi kendine düzeldi ertesi gün bence bekle biraz düzelir 🙂

geçmiş olsun.sensörlerden biri de arızalanmış olabilir.servise gösterin bence.

Hyundai aracımda seneler önce yaşadım bu sorunu. Yağmur yağınca geri vitesteyken sürekli ötüyordu alet. Takan yere yani sanayiye gittim. 1 aylık beklemeden sonra anca içerideki sensör kutusunu değiştiler. Sorun çözüldü böylece.

Sensörlerden sadece 1 tanesinin bozuk olması bu durumu yapıyor. Sonradan takma bir sensör ise beyin kısmından tüm kabloları sırasıyla sökün ve teker teker geri takın. Bozuk olan sensörü bulup bu şekilde değiştirebilirsiniz. Sonradan takma sensörler genelde standart oluyor. Bu nedenle en ucuza sadece ses çıkartan sensörlerden alıp algılayıcı kısımlarını 4 yedek olarak kullanabilirsiniz.

Tüm yanıtlayan arkadaşlara paylaşımlarından ve yardım etme isteğinden dolayı teşekkür ederim.
Bugün sabah kendiliğinden sorunun çözüldüğünü gördüm. Tahminim pazartesi günkü aşırı yağıştan dolayı nem yada ıslaklıktan böyle bir sorun yaptı kuruyunca yada buharlaşınca geçti herhalde.
Araç 7 yaşında ve 130.000 de olmasına rağmen orjinal park sensörleri hakikaten inanılmaz doğrulukta çalışıyor. Aracımın bu özeliğini çok seviyorum.Kendi nazarımız da değmiş olabilir tabii.

benim araçta yok ama eski aracımda vardı benzer sorun.. saç kurutma makinesi ile kurutunca sorun kalmıyordu.

Back