PARK LAMBALARINI KONTAK OLMADAN YAKMAK

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fedai
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fedai

Azimli Üye
Adı
serdar
MERHABALAR ARKADAŞLAR D1,D2 KASALARDA ARACIN KONTAĞINI KAPATTIMIZ ZAMAN PARK LAMBALARINI ACAMIYORUZ BUNUN İLĞİLİ BİLGİ EDİNMEK İSTEYEN ARKADAŞ VARMI ACABA😉

Kontak Anahtarını ileri değilde üzerinde bulunan tırnağı bastırıp geriye doğru çevirince güya yanıyormuş. ama ne hikmetse hiç bir doblo da çalışan denk gelmedim. 😀

@MuRaT09
Benim doblonun ki çalışıyor sorun yok

1-Anahtarı kontağa takıp hiç çevirme.
2- Anahtarın girdiği deliğin hemen yan tarafındaki hafif eğimli düğmeye basılı tut.
3- Anahtarı ters tarafa çevirince parklar yanar.
4- Sonra anahtarı çıkarıp gidebilirsin.

Ben sürekli kullanırım.

@Zeguj
a+b+c=7 ise c'nin değeri kaçtır denklemi gibi birşey bu parkları açmak 🙂
Bilgilendirme için teşekkürler

Benim çok hoşuma gidiyor bu özellik. Arabadan inince parkların ve farların açık kalıp akü bitme durumu olmuyor.

Bende yapamadm

Bu ozellik bazi d1 ve d2 lerde bulunmuyor buna baska bir çözüm bulunsa cok guzel olabilir6

2006 d2 kasa var 1.9 multijet bugun denedim kontak terse dönmededi yapamadım bi türlü acaba baska bi taktik mi var

2007 1.3 mljt benimkide dönmüyor ama kontağı az çalıştırma yerine döndürnce yanıyor tam değil ama parkı aç yavaş yavaş dondern yandığını anlarsn zaten..
Not. deneyip yapanlar cevap yazsn lütfen

Benim eski D2 de de hafif sağa çevirince yanıyordu ama elimi anahtardan çektiğim an sönüyordu çok nadir yanık kaldığı ama anahtar yokken oluyormuş olmuyormuş bilmiyorum d3 var şuan bundada tesadüfen yaktım parkları bi iki sefer ama nasıl yanıyor tam çözemedim

Sürekli yanıyor ama anahtarı çıkaramıyorum

IMG_20170209_213326.jpg

Resimde Park yazısından hemen sonraki düğmeye basılı tutup (iyice basmaniz gerekiyor yoksa anahtar dönmüyor) anahtarı ters yöne çevirmek gerekiyor.

1-Anahtarı kontağa takıp hiç çevirme.
2- Anahtarın girdiği deliğin hemen yan tarafındaki hafif eğimli düğmeye basılı tut.
3- Anahtarı ters tarafa çevirince parklar yanar.
4- Sonra anahtarı çıkarıp gidebilirsin.

Ben sürekli kullan

geri nasıl ıptal edılıyor pekı.bende doblo d1 kasa 2004 1.9 jtd var.kontak acık ken parkları yaktıgımda yanıyor.ama ondan sonra kontak kapalı ıken sonmuyor.bellı bır sure sonra sonuyormu bu sure ne kadardır.birde bır seyı fark ettım sol taraftakı sıgorta kutusundakı tırnaklı soketı buyuk sıyah soketı cektıgımde sonuyor.sonra soketı taktıgımda yanmıyor.tekrardan kontagı acıp parkları yaktıgımda kontak kapalıda olsa yanmaya devam edıyor.bu kontak anahtarı ustundekı dugmeye basılı tutup gerı cevırınce yanıyor dıyorsunuz ya ben yanmamasını ıstıyorum.nasıl yapılır.yardımcı olurmusunuz

soruma cevap gelmedıgıne göre kımsenın basına boyle bır sey gelmemıs demek kı

kontak anahtarını takıp tırnaga basıpta cevırdıgımde benım aracımda parklar yanıyor.ama sonra hıc sonmuyor.dıreksıyonun ordakı sıgorta kutusunda besleme kablosunu yada sagdakı buyuk soketı cekıp takınca sonuyor.ama parkları actıgımda koldan sonduremıyorum.buyuk sıyah soket takılı degıl ıken koldan ac kapa yapıyor parkları kolda arıza olsa acmazdı.body kıt ten arıza oldugunu suphelenıyorum ama tum aksamlarda calısıyor.sadece kontak kapalı ıken parkları actıgımda bır daha sonmuyor.

yardımcı olacak ustalarıma sımdıden tesekkur ederım...

Back