OTOMATİK VİTES DENEYİMLERİ

murat.nedim

Azimli Üye
Adı
murat
herkese merhaba.Yaklaşık 2 aydır otomatik doblo kullanmaktayım.Satın almayı düşünenler veya merak edenler için tecrübelerimi anlatmak istedim çünkü ben aracı almadan önce bu forumda veya başka sayfalarda aradım fakat net bir fikir sahibi olamamıştım.
Öncelikle tam otomatik vites araçlardan çok farklı.vites değişimlerini tamamen sizin verdiğiniz GAZ tepkisine göre yapıyor.Bazen dahada hızlanayım derken aniden vites küçültüyor.Buda araçta kısa süreli pusma hissi yaratıyor.veya hafif inişlerde vites yükseltmeyerekhafif tertip sinir bozuyor.İki araç arası parkta gaz pedalına basmadan hareket etmediği için ufak bir zıplama oluyor.
Bütün bunları olumsuz yanlar nedeniyle değil,en azından benim yıllardır hatalı araç kullandığımı anlatmak için yazdım.Mesala hızlanmaları gaz kökleyerek değil,ivmeli yaptığım zaman;yokuş inişlerini çıktığım viteslerle indiğim zaman veya kalkışlarda gaza sakin bastığım zaman herşey mükemmel bu araçta.Ayrıca virajlı yokuşlu yollarda sürüş düzden daha keyifli.Yani gerçekten akıllı robotik vites.NEDE OLSA DOBLO.Herkese şiddetle tavsiye ederim.TEŞEKKÜRLER...

Iniş ve çıkışlardaki yığılmalardan bahsetmişsiniz... Bu gibi durumlarda vitese müdahale edebilirsiniz. Araç hızlanırken vites büyütüyorsa bir tık geriye alınarak vitesi küçültebilirsiniz mesela...

Bir de merak ettiğim, şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimleriniz nasıl?

Aracınızı güle güle kullanın...

Allah kaza bela vermesin ınşaAllah güle güle kullan..

Senelerdir manuel kullandık şimdi 7 ileri dct blue aldım ve gerçekten manuel iş değilmiş alışkın olmadığımız kadar çok rahat otomatik

@murat.nedim
güzel abim hem manuelde hem de ototamikte müdahele edebilirsin🙂bunu servisine de sordum hiç bir sakınca yok dedi o robotu istediğin şekil kullanın dediler..manuelde bile dokunmasanız vitesi kendisi otomatik düşürür..ama arttırmaz onu diyim..👎fiatın bu akıllı robotik otomotiği gerçekten harika..ben şehir şehir dışı hep otomatikte kullanırım ve çoğu zaman vitesi ben arttırırım..düşürmeyi sadece ona bırakırım..:hhhhhh:yani hem manuel hemde otomatik bir araç gibi👍👍..tam otomatik toyota honda sürmüş biri olarak inanın otomotikte de müdahele şansı verdiği için fiatın bu robotu daha çok hoşuma gitti:krnz:..o tık tık yapma var ya harika..tam otomotikte şöfür robota dönüyor ya elini kullanamıyor insana huzursuzluk geliyor😉😉

@ali0635
hayır efendim yanlış bilgi sizin dediğiniz sport modu falan..ok onlar var ama o dediğiniz araçlarda araç tam otomatikteyken müdahale şansın yok..illaki manuele alman şart..yoksa müdahale edemezsin..fiatta tam otomatikteyken de müdahale şansı var..

@mrtaysi
Araç tam otomatik eco modunda yolda giderken bir hareket ile sport moda veya manuel moda alabiliyorum bu zaten olması gereken
Bunun haricinde bir durumsa çokta gerekli değil

@mrtaysi

üstad şuan yeni ve tam otomatik araç kullanıyorum. İster D 'de İster S' de vitese istediğim zaman müdahale ediyorum.Hem + hem - yönde 🙂
Artık Akıllı robot devri bitti, şimdi akıllı Şanzıman devri başladı.
Bence kesin konuşmayalım.
Saygılarımla.

Şu anda eat6 powershift dsg dct ZF vs tüm tam otomatik ve çift kavrama şanzumanlar direksiyon arkası kollar ile şanzuman ile oynamana izin veriyor. Ve bu işi ms içinde yapıyor. Fiatın artık robotize şanzumanı bırakması lazım çok çok geride kaldı.

tüm arabaları bilmem birini biliyorum vw polo ve jetta ya bindim, direksiyon arkasında mandal yok vitese istediğinde müdahale edebilmen için manuele alman lazım sonra tekrar o kafasına göre takılsın dersen otomatiğe alman lazım. mandallılar da haklısınız ama tüm otomatiklerde mandallı değil. hatta bazı modellerde f1 vites diye +para istiyorlardı bir ara. detay gireyim dedim 🙂
Bu arada ben yokuş aşağı inerken hızlı gitmek istersem manuele alıp vites yükseltiyorum. manuele almadan vites yükseltirsem yeteri kadar hızlı gitmediğimde otomatik olarak vites düşürüyor. hoş olmuyor. birde eko modda kullanılırsa yokuş aşağı daha düşük devirlerde vites yükseltiyor.

ve evet tam otomatik şanzuman olmalı

bu arada benim arabayı satıyorum ev alacam ilan no aşağıda kaça gider dersiniz?

310583122 sahibinden.com

Back